Bonus de până la 30.000 de lire sterline pentru profesorii din Marea Britanie: O serie de schimbări majore în sistemul de educație

Data publicării:
Bonus de până la 30.000 de lire sterline pentru profesorii din Marea Britanie: O serie de schimbări majore în sistemul de educație / FOTO: freepik.com @asifkhan07
Bonus de până la 30.000 de lire sterline pentru profesorii din Marea Britanie: O serie de schimbări majore în sistemul de educație / FOTO: freepik.com @asifkhan07

Bonus fără impozit de până la 30.000 de lire sterline pentru a atrage profesorii în materiile școlare cheie.



Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a prezentat o serie de schimbări planificate în sistemul de educație, inclusiv un bonus fără impozit de până la 30.000 de lire sterline (36.372 de dolari) pentru a atrage profesori în materiile școlare cheie.

„Pot anunța că, în scopul atragerii și menținerii mai multor profesori, cei care predau materii cheie în școli și, pentru prima dată, și în colegiile noastre de educație avansată, vor primi bonusuri speciale de până la 30.000 de lire sterline, fără impozit, în primele cinci ani ai carierei lor”, a declarat el la conferința anuală a Partidului Conservator de guvernământ, potrivit Reuters.

Stimulent financiar pentru profesori

Noul plan prezentat de prim-ministru Sunak vizează să ofere un stimulent financiar sub formă de bonusuri considerabile, care pot ajunge până la 30.000 de lire sterline, și ceea ce este cu atât mai atractiv, aceste bonusuri vor fi complet neimpozabile. Profesorii care predau în materiile cheie, cum ar fi matematica, științele și limbile străine, vor beneficia de aceste recompense în primele cinci ani ai carierei lor.

Această mișcare are drept obiectiv îmbunătățirea atractivității profesiei de dascăl și creșterea numărului de profesori specializați în domenii de importanță critică. Aceasta reflectă angajamentul guvernului britanic de a asigura calitatea educației, precum și de a susține dezvoltarea tinerilor în aceste domenii cheie.

În plus, această decizie vine ca parte a discursului prim-ministrului la conferința anuală a Partidului Conservator, subliniindu-și angajamentul față de învățământul britanic și viitorul elevilor. Este o măsură care ar putea avea un impact semnificativ asupra calității educației și a angajamentului profesorilor în mediul școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: bonus marea britanie profesori rishi sunak





DC Media Group Audience
pixel