Card de elev: Ce este acest suport electronic pe care toți copiii trebuie să-l aibă și la ce le folosește?

Data publicării:
Card de elev: Ce este acest suport electronic pe care toți copiii trebuie să-l aibă și la ce le folosește? FOTO: freepik.com @syda_productions
Card de elev: Ce este acest suport electronic pe care toți copiii trebuie să-l aibă și la ce le folosește? FOTO: freepik.com @syda_productions

Cu începutul noului an școlar 2023-2024, învățământul din România este martorul unei schimbări semnificative - distribuirea cardurilor de elev. Aceste carduri electronice au fost introduse pentru a sprijini procesul educațional și pentru a aduce un plus de eficiență în gestionarea informațiilor.



În fiecare vară, autoritățile din sistemul de învățământ românesc aduc modificări, însă, în acest an, cardurile de elev au fost noutatea care a captat atenția.

Cardul de elev este un instrument menit să aducă beneficii considerabile în sprijinirea procesului educațional. Cu toate acestea, drumul acestor carduri până la a ajunge în mâinile elevilor este un proces complex. Procesul începe cu emitenții de carduri, care le transmit către inspectoratele școlare. Aceste inspectorate au rolul de a efectua o verificare riguroasă pentru a se asigura că aceste carduri sunt suficiente pentru toți elevii și că au o calitate corespunzătoare. Abia după ce aceste criterii sunt îndeplinite, cardurile sunt transmise către unitățile de învățământ.

Apoi, reprezentanții unităților de învățământ au la dispoziție 10 zile pentru a distribui cardurile de elev către beneficiarii finali, adică elevii înșiși. Dar procesul nu se oprește aici. Autoritățile au ulterior 30 de zile pentru a începe transferul fondurilor alocate pentru aceste carduri, însă acest lucru se întâmplă numai după ce se confirmă distribuirea efectivă a cardului către destinatarul final, în acest caz, elevul.

Citește și Medicii, avertisment la începutul noului an școlar: „Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește”

Cardul de elev - la ce folosește?

Noul card de elev introdus în anul școlar 2023-2024 are un rol important în asigurarea că fiecare elev primește beneficiile și facilitățile la care are dreptul conform legislației educaționale. Acest instrument electronic aduce cu sine o serie de avantaje și posibilități pentru elevi, și nu numai.

Unul dintre principalele scopuri ale cardului de elev este să faciliteze accesul elevilor la diverse beneficii, cum ar fi alocațiile, ajutoarele destinate elevilor proveniți din medii vulnerabile sau bursele de merit. Aceste beneficii financiare pot fi de o importanță majoră pentru elevi și familiile lor, ajutând la acoperirea cheltuielilor școlare, cumpărarea de rechizite necesare pentru învățare sau chiar pentru achiziționarea elementelor vestimentare necesare pentru școală.

Vezi și Mai mulți părinți români și-au pus copiii să protesteze în fața grădiniței: Micuții, îndemnați să tragă de gard, în timp ce adulţii filmează scena

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: card elev elevi





DC Media Group Audience
pixel