Câți bani primesc profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bacalaureat, admitere liceu, titularizare și definitivat în 2024

Data actualizării: | Data publicării:
Câți bani primesc profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bacalaureat, Admitere liceu, Titularizare și Definitivat în 2024 / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
Câți bani primesc profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bacalaureat, Admitere liceu, Titularizare și Definitivat în 2024 / FOTO: freepik.com @Wavebreak Media

Profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bacalaureat, admitere liceu, titularizare și sefinitivat în 2024, vor primi bani în plus. Care este valoarea acestora.Profesorii care participă la examenele naționale din 2024, Evaluarea Națională, Bacalaureat, Admitere liceu, Titularizare și Definitivat vor primi în plus sume variind de la 50 de bani, pentru funcția de informatician la Admiterea Liceu și în comisiile județene de organizare a concursului de Titularizare, la 379 de lei, pentru aceeași funcție în comisiile pentru Evaluarea Națională, conform ordinului de ministru din 03.06.2024, publicat de Inspectoratul școlar Buzau.

Va exista o funcție nouă, cea de asistent cu competențe digitale care va scana lucrările, deoarece pentru prima dată corectarea va fi digitalizată la Evaluarea Națională și Bacalaureat, Titularizare și Definitivat 2024. Acesta va primi: 

180 lei pe zi pentru Evaluarea Națională, 250 de lei pe zi pentru Bacalaureat, 250 de lei pe zi pentru Titularizare,250 de lei pe zi pentru Definitivat.

Sumele sunt impozitate cu 10%, dacă profesorii încheie un contract de furnizare de servicii pentru participarea la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice.

În situația în care profesorul optează pentru încheierea unui contract individual de muncă, retribuția cuvenită reprezintă salariul brut, din care se rețin: CAS – 25%, CASS – 10% și impozit – 10%, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel