„Caută binele”, un spectacol muzical plin de lecții valoroase pentru copii și părinți! Alec Blenche și Emma transmit virtuțile într-un mod cu totul special / FOTO

Data publicării:
„Caută binele”, un spectacol muzical plin de lecții valoroase pentru copii și părinți! Alec Blenche și Emma transmit virtuțile într-un mod cu totul special
EXCLUSIV
„Caută binele”, un spectacol muzical plin de lecții valoroase pentru copii și părinți! Alec Blenche și Emma transmit virtuțile într-un mod cu totul special

„Caută binele”, un spectacol muzical presărat cu povești de bine, cu Alec Blenche și fetița lui Emma, a avut loc, ieri seară, în Constanța. După numeroase orașe în care a ținut acest spectacol, atât în România, cât și în străinătate, cel mai iubit autor de cărți pentru copii și fetița lui l-au susținut și în orașul natal. 



„De câțiva ani buni călătorim prin țară ducând mesajul nostru: Caută binele, în cât mai multe localități. Și așa cum cizmarul își ignoră pantofii la fel și noi am ignorat propriul oraș. Sperăm însă să ne revanșăm cu cel mai mare spectacol de până acum...Vă așteptăm cu drag, cu muzică, scenete, cărți și zâmbete”, anunța Alec Blenche spectacolul, pe pagina de Facebook.

Și după ce am văzut anunțul, ne-am dus fără să stăm pe gânduri, eu și copilul meu. Alec Blenche, alături de fetița lui, Emma, ne-au oferit o seară de neuitat, încărcată de energie pozitivă și lecții valoroase.

Sala a fost plină, iar entuziasmul copiilor era evident. De la primele acorduri muzicale, Alec Blenche și Emma Blenche au reușit să capteze atenția tuturor, oferindu-ne o combinație armonioasă de cântece și scenete amuzante. Cu multă pricepere și carismă, Alec Blenche ne-a introdus în lumea virtuților, explicându-ne semnificația și importanța răbdării, generozității, iubirii, recunoștinței, bunătății și cooperării. De asemenea, am învățat și semnele lor!

Citește și Alec Blenche, despre „Educație prin virtuți și povești”: „Poate ar trebui să ne gândim să oferim copii mai buni pentru lumea în care trăim” / VIDEO

Alec Blenche și Emma Blenche sunt cu adevărat iubiți de cei mici

Alec Blenche și Emma Blenche sunt cu adevărat iubiți de cei mici, iar acest lucru s-a simțit pe tot parcursul spectacolului. Atmosfera a fost una caldă și prietenoasă, iar interacțiunea dintre Alec, Emma și public a fost constantă și plină de entuziasm. Copiii au cântat, au dansat și au participat activ la toate activitățile propuse, transformând seara într-o adevărată sărbătoare a virtuților și a binelui!

În timp ce așteptam autografele, am stat de vorbă cu câțiva copii și părinți care au participat la spectacol. 

„A fost super tare! Cel mai tare spectacol la care am participat vreodată! Mi-a plăcut foarte mult cum au cântat și poveștile amuzante. Vreau să mai merg la spectacolele lui Alec Blenche!”, mi-a spus copilul meu Eric.

„Alec Blenche știe să facă spectacole interesante!”, a spus o fetiță.

„Poveștile lui Alec Blenche sunt întotdeauna pline de surprize și îmi place cum mereu învăț și eu și copilul ceva nou. Abia așteptăm să mai vedem un alt spectacol!”, a spus o mămică.

„M-am simțit ca într-o aventură fantastică!”, a zis un băiețel extrem de entuziasmat.

„A fost foarte distractiv și educativ! Au vorbit despre lucruri importante, dar într-un mod amuzant. Am învățat multe și ne-am distrat de minune!”, a mai spus o altă mămică.

„Alec Blenche este cel mai tare!” a concluzionat o fetiță.

Spectacolul „Caută binele” nu doar că ne-a oferit o seară minunată, dar ne-a și reamintit cât de important este să vedem și să apreciem binele din jurul nostru.

La final, am plecat acasă cu poze, autografe, cărți, inimile pline de bucurie, cu lecții prețioase, dar și cu un scurt interviu cu Alec Blenche pentru cititorii Parinti și Pitici

Alec Blenche, despre spectacolul muzical „Caută binele”

PărințișiPitici: Ce v-a inspirat să creați acest spectacol muzical „Caută binele”?

Alec Blenche: În primul rând, deviza! Această adăugire de cuvinte: `caută binele`. Suntem în căutarea a tot felul de lucruri și nu știm ce vrem, de fapt. Toți alergăm, căutăm tot felul de lucruri.

Dacă am căuta binele, ne-am da seama, de multe ori, că binele este foarte aproape de noi.

Cum am spus și în spectacol: un copil, o mână pe umărul tău, o vorbă bună, un zâmbet... binele este destul de aproape de noi.

Dacă am deschide ochii să vedem binele, am fi mult mai fericiți. Noi suntem tentați să vedem răul.

PărințișiPitici: Cum ați ales virtuțile din spectacol?

Alec Blenche: Le-am ales după seria de cărți Călătoriile lui Erus. Am trecut, bineînțeles, răbdarea, cea mai importantă pentru mine pentru orice, generozitatea, ca să putem să ne conectăm unii cu alții, iubirea, bineînțeles, recunoștința și am mai adăugat bunătatea, care este deosebit de importantă, și colaborarea, trebuie să învățăm să lucrăm unii cu alții, mai ales copiii. Putem să facem lucrurile mult mai bine împreună decât singuri.

PărințișiPitici: Pregătiți o carte despre bunătate sau colaborare?

Alec Blenche: Pregătesc mai multe cărți. Scriu încontinuu când am timp și când pot să mă așez.

Doar ce am terminat o carte cu dinozauri. Așa a fost o potrivire în viața mea și a ieșit o poveste foarte drăguță despre colaborare între dinozauri. 

PărințișiPitici: Ce mesaj sperați să ajungă la copii prin aceste spectacole muzicale?

Alec Blenche: În primul rând, vreau să ajungă mesajul că există divertisment, se pot simți bine și fără să avem cuvinte nepotrivite, expresii nepotrivite, competiție, luptă și tot felul de alte angajamente care nu dau stare de bine. Ne putem distra și vorbind frumos, putem să fim răbdători, să fim generoși, să fim buni, să lucrăm împreună. 

Pentru mine e foarte important să se apropie de cărți. Este fascinant fenomenul că după ce se iese de la spectacolele mele, oamenii și copiii fiind încântați, se duc și vor cărți. Editorul meu îmi spune în glumă: „ești ca un rockstar pentru copii”, ceea ce mă flatează și mă bucură. Dacă reușesc să-i inspir pe copii să citească pentru că l-au văzut pe nenea ăla că e amuzant și simpatic și cântă, e extraordinar! 

PărințișiPitici: Există vreo virtute din spectacol care are vreo semnificație specială?

Alec Blenche: Da! Răbdarea! Răbdare în orice faci! Lucrurile bune nu se întâmplă peste noapte. Asta tot ne străduim să implementăm în viața noastră. Avem tendința de a ne grăbi și nu merge cu „haide, haide”. Lucrurile se întâmplă în timp.

PărințișiPitici: Unde ajunge spectacolul muzical „Caută binele”?

Alec Blenche: Am fost și am făcut spectacolul în Londra, în Viena, în Zagreb, iar în Danemarca în două orașe: Copenhaga și Aarhus. Am fost invitați de comunitățile române de acolo. A fost o bucurie și o plăcere.

Unde suntem invitați, în funcție de programul nostru, mergem cu mare drag!

Ne face plăcere să cunoaște comunitățile de afară, mai ales că copiii au nevoie de această conexiune cu limba română, conexiune cu cântecele, cu poveștile și mergem și ajutăm unde putem cu mare plăcere. 

PărințișiPitici: Ați vorbit despre virtutea care are o semnificație specială, răbdarea. Dar ce virtute vă emoționează cel mai tare în spectacol?

Alec Blenche: Iubirea! E atât de simplu și suntem atât de superficiali. E atât de simplu să dăruiești iubire, e atât de natural, atât de la îndemână.

Societatea ne învață să facem exact invers. Suntem educați cu frică, cu ură, cu violență, cu răzbunare și iubirea este printre puținele lucruri care îți aduce liniște în suflet, pe care mulți o traduc ca fericire. 

Vezi și Alec Blenche, atenționare pentru părinți: „În goana noastră de a face foarte multe lucruri, uităm poate pe cele mai importante!”

PărințișiPitici: Proiectul „Educație prin Virtuți și Povești” 

Alec Blenche: Avem sâmbătă o mare conferință națională, se ține în Aula Universității Maritime din Constanța. Acolo o să vorbesc o oră jumătate despre puterea poveștilor, despre educația caracterului, despre cât de frumos se poate face prin povești. Colegi de ai mei din proiect o să povestească cum au aplicat la clase și ce rezultate au avut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel