Alec Blenche, atenționare pentru părinți: „În goana noastră de a face foarte multe lucruri, uităm poate pe cele mai importante!”

Data actualizării: | Data publicării:
Alec Blenche, atenționare pentru părinți: „În goana noastră de a face foarte multe lucruri, uităm poate pe cele mai importante!” / FOTO: freepik.com @abdulmoizjaangda
EXCLUSIV
Alec Blenche, atenționare pentru părinți: „În goana noastră de a face foarte multe lucruri, uităm poate pe cele mai importante!” / FOTO: freepik.com @abdulmoizjaangda

Autorul de cărți pentru copii Alec Blenche a vorbit la Părinți Prezenți despre planurile sale pentru anul viitor, 2024. 



Alec Blenche s-a autodescris drept „un mic vizionar” și a spus, cu o notă de umor, că soției sale i „se ridică părul în cap” de fiecare dată când vine cu o nouă idee, adesea implicând călătorii, muncă asiduă și o mulțime de sarcini. Printre prioritățile sale se află dorința de a petrece timp de calitate cu familia, de a scrie mai mult și de a atinge o audiență cât mai largă cu proiectul său „Educație prin Virtuți și Povești”.

Eu mă consider un mic vizionar. Am foarte multe idei! Soției mele când îi spun `Ana, am o idee`, i se ridică părul în cap că-s prea multe idei, care implică de multe ori deplasări, multă muncă, multe lucruri de făcut.

În primul rând vreau să scriu mai mult. Anul acesta m-am ocupat foarte mult de asociații și nu prea am avut timp să scriu, cât mi-ar fi plăcut să scriu. Vreau să facem cumva ca prin proiectul nostru (n.r. - Educație prin Virtuți și Povești) să atingem o masă cât mai mare de oameni, de părinți, de profesori.

Cred că cel mai important lucru, pe care încerc mereu să-l țin aproape de suflet, este să petrec cât mai mult timp de calitate cu familia mea. Este ceva în care încerc să mă înrădăcinez cât mai mult, pentru că este fundamental pentru educația fetiței noastre, pentru armonia familiei noastre, a spus Alec Blenche, la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Alec Blenche, despre „Educație prin virtuți și povești”: „Poate ar trebui să ne gândim să oferim copii mai buni pentru lumea în care trăim” / VIDEO

Alec Blenche: „În goana noastră de a face foarte multe lucruri, uităm poate cele mai importante lucruri”

Iubitul autor de cărți pentru copii, Alec Blenche, a împărtășit o percepție profundă, inspirată de un citat al Maicii Tereza, care l-a marcat în mod special. Citatul care îl motivează este răspunsul memorabil al Maicii Tereza la întrebarea „cum pot să fac lumea mai bună?”. Răspunsul ei simplu, dar profund, a fost: „dacă vrei să faci lumea mai bună, du-te acasă și iubește-ți familia!”.

Cu o privire introspectivă asupra vieții de zi cu zi, Alec Blenche a evidențiat riscul de a ne pierde în goana continuă a realizărilor și a succesului, uitând adesea aspecte esențiale. În opinia sa, petrecerea timpului conștient și atent cu copiii, cultivarea valorilor și sistemului de virtuți în cadrul familiei reprezintă fundamentul din care pot izvorî lucruri bune și influențe pozitive.

E un citat care îmi place foarte mult din Maica Tereza. A fost întrebată de cineva `cum pot să fac lumea mai bună?` și ea i-a răspuns: `dacă vrei să faci lumea mai bună, du-te acasă și iubește-ți familia`.

Cred că în goana noastră de a face foarte multe lucruri, de a avea multe realizări, de a fi văzuți, validați, de a ne urmări visurile și de a ne împlini obiectivele, uităm poate cele mai importante lucruri: de a petrece timp cu copiii noștri, timp conștient, timp atent cu copiii noștri, timp de calitate. De a ne înrădăcina în familie, de a crea valorile și sistemul de virtuți în familia noastră și de acolo, din celula familiei, să poți să multiplici lucrurile bune pe care le faci mai departe.

Cred că astea sunt gândurile mele pentru anul viitor: să fiu aproape de familie, să scriu mai mult și să duc proiectul `Educație prin Virtuți` cât de departe pot, a mai adăugat Alec Blenche. 

Urmăriți emisiunea integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel