Ce medie trebuie să ai ca să beneficiezi de bursă

Data publicării:
Ce medie trebuie să ai ca să beneficiezi de bursă / FOTO: freepik.com@artursafronovvvv
Ce medie trebuie să ai ca să beneficiezi de bursă / FOTO: freepik.com@artursafronovvvv

Din anul școlar 2024-2025, bursa de merit în valoare de 450 de lei pe lună, cuantum minim stabilit de lege, va fi acordată elevilor de gimnaziu și liceu dacă vor avea media anuală peste 9,50.Elevii de gimnaziu și liceu vor primi burse de merit în valoare de 450 de lei pe lună dacă vor avea media anuală peste 9,50, de anul școlar viitor, potrivit proiectului de ordonanță pus în dezbatere publică luni, 25 martie de Ministerul Educației. Ei trebuie să aibă mai puțin de 10 absențe într-o lună. Aceștia trebuie să se încadreze în primii 30% din clasă împreună cu elevii care vor avea medii între 7 și 9,50.

Din anul școlar 2024-2025, bursa de merit în valoare de 450 de lei pe lună, cuantum minim stabilit de lege, va fi acordată elevilor de gimnaziu și liceu dacă vor avea media anuală peste 9,50. Sunt însă și două condiții spre deosebire de situația din prezent: elevii trebuie să aibă media 10 la purtare sau calificativul “Foarte Bine”, în cazul elevilor de clasa a V-a, și să nu aibă mai mult de 10 absențe pe lună. De exemplu, dacă luna următoare același elev are mai puțin de 10 absențe, primește bursa de merit.

“Bursa de excelență, bursa de merit, bursa de reziliență sau bursa tehnologică sunt acordate și sub condiția ca elevul beneficiar să fi obținut media 10 la purtare sau calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior. În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, respectiv bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă”, potrivit proiectului de ordonanță de urgență lansat de Ministerul Educației în consultare luni, 25 martie.

Apare încă o modificare la acordarea burselor de merit. Pragul de 30% va include acum și bursele de reziliență împreună cu cele de merit. Asta înseamnă că pot exista și situații în care în unele clase, cu medii mari, să se atingă procentul de 30% doar din mediile de peste 9,50, caz în care nu ar mai primi bursa de reziliență cei cu medii între 7 și 9,50. În același timp, la polul opus, dacă “în situația în care, la nivelul unei clase, bursele de merit și cele de reziliență cumulate nu vor reprezenta 30% din totalul elevilor, acest procent poate fi mai mic de 30%”, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel