Copii răi sau părinți răi? Descoperă cele 10 semne de la experți care dezvăluie dacă educația oferită este corectă sau nu!

Data publicării:
Copii răi sau părinți răi? Descoperă cele 10 semne de la experți care dezvăluie dacă educația oferită este corectă sau nu! / FOTO: freepik.com @annebel146
Copii răi sau părinți răi? Descoperă cele 10 semne de la experți care dezvăluie dacă educația oferită este corectă sau nu! / FOTO: freepik.com @annebel146

Când vine vorba de comportamentul copiilor, e ușor să-i acuzăm direct, dar poate că ar trebui să ne uităm mai adânc în oglindă și să ne punem întrebări. Creșterea unui copil nu e o sarcină ușoară, iar greșelile sunt inevitabile. Dar, ideea este să învățăm din ele.



Educația și creșterea copiilor sunt provocări mari, iar noi, părinții, suntem primii responsabili pentru aceste aspecte. Adesea, copiii reflectă ceea ce văd și învață acasă. Așa că, în loc să aruncăm vina asupra lor, ar trebui să ne analizăm propriul comportament.

Identificarea greșelilor noastre și efortul de a le corecta pot avea un impact pozitiv asupra copiilor noștri. Învățăm împreună, și asta face parte din frumusețea parentingului.

Citește și „Dacă nu suferi, nu-ți înveți lecția!” Alexandra Șerb explică în ce capcană cad părinții atunci când își pedepsesc copiii: „Asta este problema!” / VIDEO

Copii răi sau părinți răi?

2. Copii răi ... (copii-rai-sau-parinti-rai-descopera-cele-10-semne-de-la-experti-care-dezvaluie-daca-educatia-oferita-este-corecta-sau-nu_14613900.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @pixelstudio

Sunt chestiuni importante legate de parenting pe care ar trebui să le luăm în considerare, ne spun experții în parenting. Se pare că modul în care ne comportăm ca părinți are un impact direct asupra copiilor noștri. Iată câteva semne de la specialiști care ar putea indica un stil de parenting care nu este prea sănătos:

Copilul tău minte? S-ar putea să fie din cauza unui stil prea strict de educație. Experții spun că un parenting autoritar poate duce la copii care învață să mintă pentru a evita pedepsele.

Dacă copilul tău are o stimă de sine scăzută, este important să reflectăm asupra modului în care o întărim. Un exces de critici poate afecta încrederea copilului.

Copiii care așteaptă mereu ca părinții să rezolve totul pentru ei pot avea dificultăți în a-și asuma responsabilități. Acesta poate fi un semn al unui stil de parenting care îi împiedică să se descurce singuri.

Copiii care primesc tot ce doresc și nu sunt puși în situații care să le testeze răbdarea pot deveni frustrați și incoerent. Părinții care evită conflictele pot contribui la acest comportament.

Compararea copilului cu alți copii poate să ducă la sentimente de invidie și gelozie. Trebuie să fim atenți la acest aspect.

Dacă suntem prea protectori și le lăsăm prea puțin spațiu pentru a învăța din greșeli, copiii pot deveni temători și nesiguri.

Comportamentul agresiv al copiilor poate fi învățat din mediul familial. Copiii observă și reproduc aceste modele.

Controlul impulsurilor și capacitatea de a exprima sentimente sunt dezvoltate în copilărie. Un mediu lipsit de afecțiune și atașament poate influența aceste aspecte.

Copiii au nevoie de reguli și limite clare. Absența acestora poate duce la comportament neascultător.

Dacă copilul tău manifestă un comportament general neadecvat, ar putea fi un semn că are nevoie de mai multă atenție și îngrijire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel