Copii români, agresați și neglijați de către educatoare: Femeia lăsa micuții nesupravegheați pentru a ieși la fumat

Data actualizării: | Data publicării:
Copii români, agresați și neglijați de către educatoare Femeia lăsa micuții nesupravegheați pentru a ieși la fumat. FOTO: freepik.com @kriserdmann
Copii români, agresați și neglijați de către educatoare Femeia lăsa micuții nesupravegheați pentru a ieși la fumat. FOTO: freepik.com @kriserdmann

Într-un caz tulburător ce a luat amploare la o grădiniță din Ploiești, copiii se confruntă cu tratamentul nepotrivit din partea educatoarei lor. Situația este alarmantă, iar mai mulți părinți s-au mobilizat pentru a face lumină în acest caz.



Părinții își exprimă nemulțumirea față de educația copiilor lor și cer explicații pentru modul în care educatoarea îi tratează pe cei mici. Există acuzații serioase că aceasta i-ar fi agresat fizic pe copii și i-ar fi lăsat nesupravegheați, potrivit Observator. Copiii din grupa mijlocie trăiesc într-un mediu tensionat din cauza comportamentului educatoarei.

Este dezolant de auzit că unii copii au fost pălmuiți, iar alții chiar trași de păr. Mai mult, se pare că doi copii au fost excluși din clasă și lăsați nesupravegheați pe hol, într-un gest care a șocat părinții. Motivul invocat a fost comportamentul gălăgios, dar asta nu justifică deloc un asemenea comportament.

Citește și Un videoclip tulburător de la o grădiniță a stârnit o indignare masivă online. Sfaturi importante pentru părinți pentru a evita creșterea unui copil bătăuș - VIDEO

A fost demarată o anchetă internă

Cu privire la comportamentul educatoarei, se pare că situația era departe de ideal. Nu numai că părăsea elevii în clasă pentru a merge să fumeze, dar și modul în care se purta cu copiii și cu ceilalți membri ai personalului era inadecvat.

Educația și supravegherea copiilor sunt responsabilități deosebit de importante, iar acest caz evidențiază o neglijență gravă. În plus, atunci când se ocupa de copii, educatoarea își lua pauze, iar alți angajați sau îngrijitoarele erau forțați să o înlocuiască. Aceasta a creat o atmosferă nesigură și instabilă pentru copii.

Părinții, revoltați de aceste situații, au reacționat și au strâns semnături pentru a atrage atenția Inspectoratului Școlar din Prahova asupra problemei. A fost demarată o anchetă internă pentru a investiga cazul și a stabili adevărul. Educația trebuie să fie un mediu sigur și de încredere pentru copii, iar comportamentul educatoarei, precum și incidentele cu ceilalți membri ai personalului, ridică semne de întrebare serioase cu privire la siguranța și bunăstarea copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: gradinita parinti ploiesti





DC Media Group Audience
pixel