Cum câștigă un copil banii și de când? Roxana Bucur și Andrei Popa: „Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva micuțul să nu mai facă nimic fără bani” / VIDEO

Data publicării:
Cum câștigă un copil banii și de când? Roxana Bucur și Andrei Popa: „Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva micuțul să nu mai facă nimic fără bani” / FOTO: freepik.com @julyachernova
EXCLUSIV
Cum câștigă un copil banii și de când? Roxana Bucur și Andrei Popa: „Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva micuțul să nu mai facă nimic fără bani” / FOTO: freepik.com @julyachernova

Experții Roxana Bucur și Andrei Popa, fondatorii Money4Kids, au vorbit la Părinți Prezenți despre modul în care un copil poate câștiga bani, dar și vârsta potrivită pentru a face acest lucru. 



Roxana Bucur susține că le putem oferi copiilor noștri oportunități de a munci acasă sau în jurul casei, creându-le sarcini care pot evolua în timp în meserii și îi ajută să învețe valori precum responsabilitatea și disciplina. Acestea pot începe în jurul vârstei de 4 - 5 ani și experta îndeamnă părinții să le ofere doar acele sarcini care le fac plăcere copiilor.

Roxana Bucur: „Părinții se întreabă și sunt îngrijorați ca nu cumva copilul să nu mai facă nimic fără bani”

„Cum câștigă un adult banii? Muncind! Atunci, le creăm această posibilitate să muncească, bineînțeles acasă sau în jurul casei, creându-le acele posibilități de sarcini ce mai târziu pot deveni meserii, astfel încât să se obișnuiască cu munca. Ce înseamnă munca? Responsabilitate, disciplină și, bineînțeles, partea de rezultat și anume câștigul financiar pe care ulterior să-l gestioneze.

De la ce vârstă? Undeva pe la 4 - 5 ani, depinde de particularitățile individuale, de cât de capabil este copilul dezvoltat din punct de vedere fizic să facă diferite sarcini: împăturitul hainelor, pusul rufelor la uscat pe sârmă, să facă patul celorlalți membri din familie. NU sarcini de genul citești, te speli pe dinți sau faci duș. Lucrurile acestea le facem pentru că sunt normale, sunt firești, ne ajută să creștem.

Dar, acele sarcini pentru ceilalți, pentru că el de exemplu nu este responsabil să facă patul celorlalți. Dar, pentru că face patul celorlalți, va primi cât se stabilește împreună cu copilul.

Foarte mulți părinți se întreabă și sunt îngrijorați ca nu cumva copilul să nu mai facă nimic fără bani. Nu se ajunge acolo! De aceea este necesar să purtăm o discuție înainte în care să explicăm care sunt acele sarcini pe care le poate face astfel încât să poată să fie remunerat. Recomand acele sarcini care îi fac plăcere!, a spus Roxana Bucur la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Andrei Popa: „Noi încurajăm copiii să câștige bani!”

Copiii au oportunitatea să câștige bani încă de la o vârstă fragedă, iar acest lucru nu se limitează doar la activitățile din casă, susține Andrei Bucur. Un exemplu pe care mulți părinți îl introduc în familie este colindatul, o tradiție de care am avut și noi parte în copilărie, este colindatul. Această abordare încurajează copiii să nu primească bani fără să facă nimic, ci să îi câștige prin implicare activă. 

Copiii pot câștiga bani destul de ușor, chiar de la o vârstă fragedă, și nu neapărat în casă. O să vă dau un exemplu pe care și eu l-am introdus în familie și am avut parte de el când eram copil, și anume colindul. Mergem cel puțin o dată pe an la colindat. În acel moment, sunt și produse pe care le primim, dar sunt și bani pe care îi primim. Aceia sunt primii bani pe care noi putem să-i gestionăm, adică să-i administrăm și să vedem ce am putea face cu ei.

Este un mod prin care noi încurajăm copiii, nu să primească bani `uite, tati, 50 lei`, ci încurajăm să câștige bani, adică să facă ceva pentru a primi acei bani. Cum spunea și Roxana, poate deveni o meserie în viitor, dar la început, printr-un colind, printr-un cântat, printr-un dans, el poate să își etaleze poate anumite atu-uri pe care le are. Dar, pentru că face ceva, el va fi recompensat și este momentul ideal în care el poate să vadă: `uite, vin banii pentru că am făcut ceva`, a precizat Andrei Popa.

Urmărește emisiunea integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel