Cum să reacționezi când copilul tău are dificultăți la școală? Psiholog: „O singură afirmație poate dezamorsa criza”

Data publicării:
Mii de copii stau fără părinți. Sunt nevoiți să plece în străinătate / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro
Mii de copii stau fără părinți. Sunt nevoiți să plece în străinătate / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Unii copii pot întâmpina dificultăți la școală în anumite domenii de învățare. Cum ar trebui să reacționezi ca părinte atunci când copilul tău observă că rămâne în urmă față de colegii săi? 



Când copiii noștri spun că alți copii pot citi mai repede sau că aleargă mai repede, ei nu caută un părinte care să le spună „nu, nu este adevărat!” sau „ei bine, ești bun la altceva!”.

Ce caută, de fapt, copiii noștri?

Ei vor să vadă că noi nu ne speriem de această realitate la fel de mult ca ei, spune Becky Kennedy, potrivit parents.fr. Ea este un psiholog specializat în educație parentală și oferă sfaturi valoroase pe contul ei de Instagram despre cum să reacționăm atunci când copiii noștri vorbesc despre dificultățile lor la școală.

„Cu cât validăm mai mult percepția copiilor noștri, cu atât ne conectăm mai mult prin curiozitate, iar copiii noștri devin mai confortabili cu ei înșiși. Aceasta este esența încrederii”, explică ea.

O singură afirmație poate dezamorsa criza

Becky Kennedy sugerează să reacționăm astfel: „Observ că mulți elevi din clasa ta știu să citească și tu încă lucrezi la această abilitate. Înțeleg că poate fi complicat pentru tine. Mă bucur că mi-ai vorbit despre asta.”

Psihologul explică că această afirmație este eficientă deoarece îți permite să împărtășești durerea copilului și să îi arăți că nu ești foarte îngrijorat pentru el.

„Copiii noștri nu se așteaptă să evităm adevărurile greu de digerat. Ei au nevoie să simtă că nu sunt singuri în fața acestui adevăr. Când ne arătăm alături de ei pentru a înfrunta ceva care îi sperie, le arătăm că nu ne este frică de această experiență”, explică ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel