Cursuri suspendate la un Colegiu din țară. Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital, cu suspiciune de intoxicaţie

Data publicării:
Cursuri suspendate la un Colegiu din țară. Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital, cu suspiciune de intoxicaţie / FOTO: freepik.com@joni3atmojo
Cursuri suspendate la un Colegiu din țară. Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital, cu suspiciune de intoxicaţie / FOTO: freepik.com@joni3atmojo

Zeci de elevi și profesori de la un Colegiu din Timișoara au fost spitalizați cu suspiciune de intoxicație în ultimele 24 de ore. 



Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis să suspende cursurile la Colegiul Național ‘C.D. Loga’ din Timișoara, deoarece un număr semnificativ de elevi și profesori au fost spitalizați cu suspiciune de intoxicație în ultimele 24 de ore. Conducerea școlii nu a reușit să identifice sursa simptomelor, dat fiind că instituția nu are cantină, nu este conectată la rețeaua de gaze naturale și nu au fost efectuate lucrări de dezinfecție, deratizare sau dezinsecție.

Marți seară, 18 elevi de la Colegiul Național „C.D. Loga” Timișoara și 3 adulți au fost internați la Spitalul Județean, prezentând aceleași simptome: dureri abdominale și scaune diareice, conform informațiilor furnizate de Spitalul de Copii ‘Louis Țurcanu’ din Timișoara, potrivit Edupedu.ro.

ISJ Timiș a decis în această dimineață să suspende cursurile Colegiului. Nu se cunosc deocamdată cauzele, iar în liceu nu există cantină sau internat.

“Conducerea unității de învățământ nu cunoaște și nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învățământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecție, deratizare/dezinsecție”.

Potrivit ISJ Timiș, marți seara au fost trimise echipaje ISU pentru verificări.

Inițial, reprezentanţii Spitalului de Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara au anunţat că şapte elevi au fost internaţi, iar doi au rămas în urgenţă, marţi. Pe parcursul nopţii şi miercuri dimineaţa, alte 12 persoane, profesori şi elevi, au solicitat ambulanţa prezentând aceleaşi simptome, respectiv dureri abdominale şi scaune diareice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel