Educația financiară va fi introdusă în universități

Data publicării:
Educația financiară va fi introdusă în universități / FOTO: freepik.com@tzido
Educația financiară va fi introdusă în universități / FOTO: freepik.com@tzido

Declarațiile au fost făcute joi, 11 aprilie, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Educației Financiare, organizat de Ministerul Educației cu scopul de a fi „prezentată Strategia Națională de Educație Financiară (SNEF) 2024 – 2030, document ce reprezintă dovada angajamentului de țară în ceea ce privește creșterea nivelului educației financiare la nivel național”. Strategia națională de educație financiară care va fi adoptată astăzi de Guvernul Ciolacu vizează introducerea educației financiare în universități și implementarea de programe de educație financiară pentru profesorii universitari și din preuniversitar. Anunțul a fost făcut joi, 11 aprilie 2024, de ministrul Educației, Ligia Deca, la un eveniment dedicat Zilei Educației Financiare, organizat de Minister la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București.

Ministrul Educației a declarat că „pentru îmbunătățirea gradului de educație financiară la nivelul întregii populații, este necesară o viziune comună a instituțiilor-cheie în domeniul financiar, pentru că doar așa putem atinge obiective importante precum: formarea competențelor în domeniul educației financiare în rândul copiilor și al adolescenților, dar și înțelegerea importanței planificării financiare și îmbunătățirea modului în care se face aceasta. Și realitatea este că avem nevoie de alfabetizare financiară”.

„Legea învățământului preuniversitar, așa cum știți, prevede deja studierea noțiunilor de educație financiară. Ele sunt deja prezente în cadrul unor discipline obligatorii, precum Educația antreprenorială, Economie sau la gimnaziu disciplina Educație economico-financiară pe care o studiază toți elevii de clasa a VIII-a. De altfel, disciplinele menționate fiind obligatorii sunt studiate de toți elevii în momente diferite ale parcursului lor școlar obligatoriu. Avem însă nevoie de mai mult și este extrem de important că această strategie națională de educație financiară are direcții de acțiune ce vizează pe lângă populația adultă și operatorii economici, copiii și tinerii până 25 de ani. Printre aceste direcții de acțiune amintesc: introducerea educației financiare în universități și implementarea de programe de educație financiară destinate cadrelor didactice atât în învațamentul preuniversitar, cât și în cel universitar”, a afirmat Deca, potrivit Edupedu.ro

Citește și „Ce spune Ligia Deca despre absenteismul profesorilor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel