Educație în așteptare. Broșura pentru admiterea la liceu nu poate fi publicată

Data publicării:
Educație în așteptare. Broșura pentru admiterea la liceu nu poate fi publicată / FOTO: freepik.com@francisco75
Educație în așteptare. Broșura pentru admiterea la liceu nu poate fi publicată / FOTO: freepik.com@francisco75

Inspectoratele Școlare Județean nu pot publica Broșura pentru admiterea la liceu 2024, pentru că Guvernul nu a aprobat Hotărârea privind cifrele de școlarizare pentru anul școlar universitar 2024 – 2025



Guvernul nu a aprobat Hotărârea privind cifrele de școlarizare pentru anul școlar universitar 2024 – 2025, la aproape două luni de la punerea proiectului în consultare publică, astfel că Inspectoratele Școlare Județean nu pot publica Broșura pentru admiterea la liceu 2024. Luni, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care include numărul de locuri la liceele din județ, specializările, codurile și media ultimului admis în anul școlar anterior, potrivit calendarului oficial, scrie Edupedu.

Oficialii nu au anunțat întârzierea

Niciun oficial nu a anunțat faptul că hotărârea de guvern întârzie și că, implicit, se amână publicarea broșurilor. Pe baza acestor documente, peste 170.000 de elevi de clasa a VIII-a își stabilesc opțiunile pentru admiterea la liceu. Nici din partea inspectoratelor școlare județene nu a existat vreun anunț în acest sens, cu privire la termenul încălcat de Ministerul Educației, instituția care l-a și impus în calendarul admiterii la liceu 2024, și pe care inspectoratele școlare l-au preluat în informările lor către școli. 

Ministerul Educației a propus un număr de 134 de mii de locuri la liceu în clasa a IX-a, număr identic cu cel de anul trecut, potrivit proiectului privind cifra de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025, pus în dezbatere publică în urmă cu două luni, pe 13 martie.

Anul acesta sunt cu aproape 300 de elevi mai mulți înscriși decât anul trecut în a clasa a VIII-a. De precizat, în ultimii doi ani, numărul de locuri la liceu a fost suplimentat, iar în 2022 mai mulți părinți au inițiat o petiție prin care cereau suplimentarea numărului de locuri la admiterea la liceu.

În 2024, potrivit datelor Ministerului Educației, sunt 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, spre deosebire de anul trecut când erau peste 175.938 de elevi, potrivit analizei datelor statistice cu privire neparticiparea elevilor la Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel