Elevă luată cu ambulanța direct de la ore. Care este starea fetei / VIDEO

Data publicării:
Elevă luată cu ambulanța direct de la ore. Care este starea fetei / VIDEO
EXCLUSIV
Elevă luată cu ambulanța direct de la ore. Care este starea fetei / VIDEO

Luni, în timpul orelor, o tânără elevă s-a scuzat şi a cerut voie profesorului să meargă la toaletă. A ieşit din clasă, dar în momentul în care a vrut să coboare pe scări, pentru a ajunge la grupul sanitar, i s-ar fi făcut rău şi şi-a pierdut echilibrul. Copila a căzut de la înălţimea câtorva trepte şi s-a prăbuşit de podea.



O elevă din Dorohoi, județul Botoșani, a ajuns la Urgenţe cu ambulanţa după ce a fost victima unui accident grav în timpul orelor. În vârstă de 16 ani, tânăra este elevă a unui colegiu naţional din municipiul Dorohoi. Luni, în timpul orelor, tânăra s-a scuzat şi a cerut voie profesorului să meargă la toaletă. A ieşit din clasă, dar în momentul în care a vrut să coboare pe scări, pentru a ajunge la grupul sanitar, i s-ar fi făcut rău şi şi-a pierdut echilibrul. Copila a căzut de la înălţimea câtorva trepte şi s-a prăbuşit de podea.

Zgomotul puternic a fost auzit şi de paznicul unităţii, care i-a sărit în ajutor. Copila a spus, însă, că nu are nicio problemă, a utilizat toaleta, după care s-a întors la ore. În clasă aceasta a început să se simtă rău, să verse şi să acuze dureri de cap. A fost dusă imediat la cabinetul medical al unităţii de învăţământ, de unde a fost apelat serviciul 112.

Potrivit medicilor, aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral şi va rămâne internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru o săptămână. Evoluția pacientei este bună și că nu se impune o intervenție chirurgicală, deși are niște leziuni la nivelul creierului.

Ce spune directorul unității de învățământ

“Incidentul despre care vorbim se referă la faptul că una dintre elevele noastre, în timpul orei de dirigenție s-a cerut la baie, a alunecat pe trepte, probabil s-a lovit în momentul acela, deși nu a declarat nimic. Apoi s-a întors la oră, a continuat ora până la pauză, se pare că în pauză s-a simțit rău, motiv pentru care, însoțită de o colegă a mers la cabinetul școlar care nu este în incinta liceului. Acolo se pare că starea s-a degradat rapid. Lucrurile acestea le știu din discuția cu asistentul medical al școlii noastre. Atunci a fost apelat serviciul 112. A venit o ambulanță, eleva a fost preluată și dusă la spitalul municipal Dorohoi. De la spital nu știu din ce motiv a fost trimisă pentru evaluare la Spitalul de Urgență “Mavromati” din Botoșani. Acolo i s-au făcut investigații însemnând un computer tomograf. Acel computer tomograf a fost interpretat și în urma rezultatului s-a decis pentru faptul ca eleva este tânără și pentru a nu prezenta urmări, să fie trimisă la spitalul de Neurochirurgie de la Iași.

În permanență am ținut legătura cu mama elevei, care mi-a confirmat situația de la Botoșani, apoi chiar în cursul dimineții de astăzi mi-a confirmat că în urma interpretării computerului tomograf de la Botoșani, situația este stabilă și că eleva ar avea nevoie de câteva zile de spitalizare pentru a se asigura că este în afara oricărui pericol. La nivelul instituției, să ne imaginăm că lucrurile s-au întâmplat ieri. Am luat act de ceea ce s-a întâmplat, în urma concluziilor la care vom ajunge, vom vedea ce a condus la faptul că eleva a alunecat pe scări și vom lua măsurile în momentul în care vom depista cauzele. Este foarte posibil să fi fost din cauza treptelor umede pentru că igienizarea holurilor se face pe parcursul orelor, pauzelor. Scările au benzi antiderapante pe ele, pe perete este afișul care îi atenționează pe elevi că podeaua este posibil să fie umedă. Clădirea este istorică construită în 1891, la fel și clădirea din spate este din anul 1910, fosta școală istraelită. Au fost făcute lucrările de reabilitare, în etape”, a declarat pentru Părinți și Pitici, Șlincu Georgel, directorul unității de învățământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel