Elevii de liceu ar putea primi și ei lapte și fructe din fonduri europene, până în 2029

Data publicării:
Elevii de liceu ar putea primi și ei lapte și fructe din fonduri europene, până în 2029 / FOTO: freepik.com
Elevii de liceu ar putea primi și ei lapte și fructe din fonduri europene, până în 2029 / FOTO: freepik.com

Până în 2029 și elevii de liceu ar putea primi lapte și fructe prin programul finanțat cu fonduri europene.



Programul pentru școli al României prin care copii de grădiniță și elevii de clasele primare și gimnaziu primesc în prezent lapte și fructe ar putea fi extins și la elevii de liceu.

Gheorghe Lăcătușu, șef serviciu la Direcția Generală Politici Agricole a Ministerului Agriculturii, a spus: “ca o țintă de orizont ne dorim ca până în anul 2029, avem deja acceptul Comisiei Europene, să asigurăm pentru întregul număr de elevi care sunt cuprinși în sistemul de școlarizare, de la grădiniță, apoi primar și gimnazial și încercăm și până la nivel de liceu”. El a făcut declarația în cadrul dezbaterii organizate de World Vision în data de 20 aprilie, în urma lansării studiului „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă”.

Până în 2029 și elevii de liceu ar putea primi lapte și fructe prin programul finanțat cu fonduri europene. Gheorghe Lăcătușu, șef serviciu la Direcția Generală Politici Agricole a Ministerului Agriculturii, a spus: “Ne dorim ca până în anul 2029, avem deja acceptul Comisiei Europene, să asigurăm pentru întregul număr de elevi care sunt cuprinși în sistemul de școlarizare, de la grădiniță, apoi primar și gimnazial și încercăm și până la nivel de liceu”, potrivit Edupedu.ro

În prezent, potrivit hotărârii de Guvern ce vizează acordarea produselor în acest an școlar, 1.880.615 preșcolari și elevi ar trebui să primească lapte, produse din lapte, fructe și legume, din bani europeni. Din bani de la buget se finanțează partea de produse de patiserie.

Programul a început târziu în acest an, iar potrivit surselor Edupedu.ro, în unele sectoare din București și județe din țară, elevii încă nu primesc lapte și fructe prin fonduri europene, deși în 2 luni se încheie anul școlar. Edupedu.ro a cerut Ministerului Agriculturii date despre program, în ce județe elevii primesc produsele. Când vom primi răspunsul îl vom publica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel