Generația Alpha se apropie de final! Schimbări radicale pentru numele bebelușilor din prima generație Beta: „Aceasta va fi cu siguranță o caracteristică distinctivă!”

Data publicării:
Generația Alpha se apropie de final! Schimbări radicale pentru numele bebelușilor din prima generație Beta: „Aceasta va fi cu siguranță o caracteristică distinctivă!” / FOTO: freepik.com @timltv
Generația Alpha se apropie de final! Schimbări radicale pentru numele bebelușilor din prima generație Beta: „Aceasta va fi cu siguranță o caracteristică distinctivă!” / FOTO: freepik.com @timltv

Schimbări radicale pentru numele bebelușilor din prima generație Beta.



CEO-ul BabyNames.com, Jennifer Moss, a adus în discuție la fatherly.com numele care au definit Generația Alpha și proiecțiile pentru Generația Beta.

Generația Alpha se apropie de sfârșitul său oficial. Timp de 14 ani - între 2010 și 2024 - această generație a influențat o nouă eră a tendințelor în numirea bebelușilor. De la nume inspirate din trecut și până la nume clasice scrise în mod unic, la apariția numelui neutru din punct de vedere al genului și a celor inspirate din dicționar, diversitatea a fost cuvântul de ordine. Acum, suntem la câteva luni distanță de apariția bebelușilor din prima generație Beta - și astfel se deschide o nouă etapă în universul numelor de bebeluși.

Ce nume ne putem aștepta să definească următoarea generație și să domine anii viitori? 

Citește și Numele bunicilor care revin la modă printre fete: Au început să revină în preferințele părinților

Ce va domina în anii următori în ceea ce privește tendințele în nume?

Chiar dacă e puțin devreme să avem date statistice până anul viitor, Jennifer Moss spune că putem trage niște concluzii din preferințele actuale ale oamenilor și din tendințele vizibile în listele lor de nume preferate.

„Observăm o creștere a preferinței pentru numele de cuvinte din dicționar, nu doar pentru nume legate de natură, ci și pentru nume de locuri care devin tot mai populare, alături de ceea ce numim `nume de virtute`, precum `Honor` and `Gorgeous`.

De asemenea, vedem o tendință către nume precum `Indigo` și alte substantive aleatorii care devin din ce în ce mai populare, cum ar fi `Heaven`, reflectând dorințele și aspirațiile pe care părinții doresc să le transmită copiilor lor”, spune Moss.

Cu ce nume vom asocia Generația Alpha?

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Generația Alpha cuprinde 14 ani - din 2010 până în 2024. Ce tendințe în numirea bebelușilor definesc această generație când privim retrospectiv? Cu ce nume vom asocia Generația Alpha?

„Cred că o trăsătură tipică pentru această generație va fi reprezentată de ortografiile alternative ale numelor populare, cum ar fi Ashley, care ar putea fi scris ca A-S-H-L-Y-E-I-G-H”, spune CEO-ul BabyNames.com.

Crezi că nume ultra-populare precum Emma vor fi considerate caracteristice pentru Generația Alpha sau rămân populare și în trend de-a lungul timpului, fără a fi influențate semnificativ de schimbările culturale sau de modă în materie de nume?

„Cred că vor fi considerate mai degrabă nume populare. Există nume care rămân clasice și în trend de-a lungul timpului, precum Laura. Acestea sunt nume care rezistă schimbărilor și nu sunt strâns legate de o singură persoană foarte populară. De exemplu, numele Emma nu este definit exclusiv de o singură personalitate, așa cum este cazul lui Taylor Swift pentru generația ei. Există mai multe personalități cu acest nume, ceea ce îl face să rămână un nume clasic în continuare”, mai susține Moss.

Vezi și Cele mai frumoase nume biblice pentru copii. Puternice, inspiratoare și originale. Le vei iubi!

„Aceasta va fi cu siguranță o caracteristică distinctivă pentru noile generații de bebeluși”

Ai vreo idee despre tendințele care s-ar putea menține în următorii ani, odată cu apariția primei generații Beta?

„Numele neutre din punctul de vedere al genului devin din ce în ce mai populare, atât pentru băieți, cât și pentru fete. Observăm o schimbare culturală în acest sens. Deși această tendință a început mai ales în rândul fetelor, acum vedem că se extinde și în cazul băieților.

Numele neutre din punctul de vedere al genului devin din ce în ce mai acceptate și mai populare. Așadar, aceasta va fi cu siguranță o caracteristică distinctivă pentru noile generații de bebeluși”, conchide CEO-ul BabyNames.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel