Numele bunicilor care revin la modă printre fete: Au început să revină în preferințele părinților

Data publicării:
Numele bunicilor care revin la modă printre fete: Au început să revină în preferințele părinților / FOTO: freepik.com @annakharchenko1
Numele bunicilor care revin la modă printre fete: Au început să revină în preferințele părinților / FOTO: freepik.com @annakharchenko1

În ultimii ani s-a observat o revenire la numele clasice și tradiționale, acelea care aduc aminte de bunicile și mamele noastre, și pe care acum le îmbrățișăm din nou pentru fiicele noastre nou-născute.



Maria este printre cele mai populare nume de fete de mult timp, dar este singurul. O mulțime de alte nume clasice sau tradiționale au început să revină în preferințele părinților. Pare că au inversat o tendință care părea să le ducă spre uitare. Ceea ce e interesant este că această revenire a numelor clasice coexisă cu o altă tendință opusă: aceea de a alege nume din culturi străine sau inspirate din filme și seriale cunoscute. Emma sau Chloe sunt doar câteva exemple de nume care sunt în tendință acum.

Varietatea este cheia, cu siguranță. Familiile optează pentru o diversitate de nume. Dacă te oprești într-un parc și asculți cu atenție sau întrebi copiii, nepoții sau nepoatele, vei descoperi o multitudine de nume surprinzătoare. Poate vei auzi nume la modă care nu le-ai mai întâlnit, nume din alte culturi sau chiar nume clasice care par retro, asociate cu o altă generație.

Cu toate acestea, aceste nume sunt acum considerate ideale și pentru fetele mai tinere. Și nu este de mirare că sunt preferatele multor familii. Motivele sunt multiple: pe lângă frumusețea lor, multe dintre aceste nume poartă în ele amintiri prețioase ale celor dragi, fie că sunt în viață sau decedați.

Citește și Vrei să-i pui două nume bebelușului? Lista cu cele care rimează și se combină frumos între ele

Numele bunicilor care revin la modă printre fete

Într-o listă de nume de fete inspirate de bunici, regăsim o varietate mare de opțiuni care revin în preferințele părinților pentru copiii lor. Unele dintre aceste nume sunt cunoscute pe scară largă, în timp ce altele sunt mai specifice anumitor regiuni. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu poate fi catalogat drept nume demodate.

Carmen

Maria

Valentina

Emilia (și Emi)

Victoria

Adela

Angela

Cătălina 

Eugenia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel