”Guma de mestecat înghițită se va lipi de stomac timp de 7 ani”: ADEVĂRAT sau FALS?

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Freepik.com @Gpstudio
FOTO: Freepik.com @Gpstudio

Cine nu a auzit sau a spus la un moment dat: „copilul meu a înghițit gumă și nu știu ce să fac”? Ei bine, este aproape imposibil să împiedici un copil să încerce guma de mestecat. Nu putem monitoriza fiecare mestecat, așa că trebuie să știi ce să faci dacă copilul tău înghite gumă.



Auzim în mod constant multe despre ce s-ar putea întâmpla cu acea gumă din corpul micuțului tău. În cea mai mare parte, aceste concluzii nu sunt altceva decât mituri de familie care au fost transmise de generații în generație, inclusiv că, dacă nu o elimini, aceasta se va lipi de stomac timp de șapte ani.

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu a înghițit guma?

Primul lucru este să rămâi calm și să ignori miturile care gravitează în jurul ei, de asemenea, să gestionezi informațiile adecvate și necesare pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat atunci când o înghiți.

Cât timp va dura până când guma de mestecat va fi expulzată?

Dacă este adevărat că guma de mestecat este făcută din cauciuc (elastomeri, plastifianți și rășini), arome, uleiuri și îndulcitori, este și adevărat că acestea rezistă acizilor din stomac și, prin urmare, nu se pot dizolva. Dar chiar și așa, organismul însuși este capabil să le expulzeze fără probleme.

Guma de mestecat va urma același proces ca orice alt aliment din tractul digestiv și va fi aproape imposibil ca aceasta să se blocheze în organism. Tratamentul nu va rămâne pentru totdeauna în stomacul bebelușului, deoarece, ca și restul meselor, va ajunge să devină materii fecale.

2. FOTO: Free... (girl-playing-with-gum_67793100.jpg)

FOTO: Freepik.com @Gpstudio

Copilul meu a înghițit gumă de mestecat, există vreun risc?

Riscul devine evident atunci când cantitatea de gumă depășește 5 unități, ceea ce ar putea face ca aceasta să se blocheze în orificiul esofagului și să provoace sufocare sau chiar obstrucție a intestinului, motiv pentru care ar fi necesară intervenția chirurgicală.

Dacă observi că copilul tău nu mai merge la baie la fel de des ca înainte, poate fi semnul unui blocaj intestinal. Este posibil să aibă și vărsături gălbui sau verzui; Cele de mai sus vor fi simptome clare că trebuie să mergeți la camera de urgență cât mai curând posibil și vor indica faptul că copilul a ingerat guma.

Consecințele asupra sănătății ale gumei de mestecat

Guma de mestecat determină copilul să înghită aer, ceea ce poate provoca dureri abdominale severe și umflături din cauza înghițirii constante a salivei. Trimiterea de semnale false către stomac va activa mai mult acizii, deoarece va crede că trebuie să digere acel aliment. Acest lucru produce gaze în stomac și alte probleme gastrointestinale.

În unele cazuri, guma de mestecat este recomandată ca o modalitate de relaxare a articulației temporomandibulare, dar acest lucru pentru o perioadă lungă de timp poate provoca rezultatul opus și chiar deteriora dinții.

Pe piață există gume de mestecat care, deoarece nu conțin zaharuri naturale, sunt făcute cu componente chimice precum sorbitol, un laxativ binecunoscut care ar putea fi toxic și poate provoca dureri severe de stomac și diaree.

Pe de altă parte, gumele care conțin un nivel ridicat de zahăr sunt dăunătoare sănătății. Atunci când zahărul aderă la dinți, favorizează apariția cariilor dentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel