Iată cuvântul pe care terapeuții spun că nu ar trebui să ți-l spui NICIODATĂ!

Data publicării:
Iată cuvântul pe care terapeuții spun că nu ar trebui să ți-l spui NICIODATĂ! / FOTO: freepik.com@robiul001
Iată cuvântul pe care terapeuții spun că nu ar trebui să ți-l spui NICIODATĂ! / FOTO: freepik.com@robiul001

Multe dintre cuvintele pe care le folosim pentru a vorbi despre noi înșine pot fi toxice pe termen lung. Specialiștii analizează modul în care le puteți pune deoparte și puteți merge mai departe cu o mai mare liniște sufletească.



Mulți oameni folosesc în mod regulat cuvântul „ar trebui” pentru a descrie o sarcină neterminată. Ar trebui să nu mai mănânc ciocolată, ar trebui să fac treburile casnice, ar trebui să întind rufele, ar trebui să mă coafez mai mult dimineața, ar trebui să îmi iau mai mult timp pentru a-mi culca copiii.

Toate aceste îndatoriri formează o mare povară mentală care apasă asupra minții.

Citește și Părinții care cresc copii mai puternici mintal decât majoritatea fac următoarele lucrurile

„A spune „datorie” este o distorsiune cognitivă și... atât de mulți dintre noi recurg la ea. În esență, este un fel de gând sau afirmație automată care creează acest sentiment de obligație care nu a fost cântărit în mod conștient sau rațional prin informații faptice”, spune Carrie Howard, coach pentru anxietate, pentru Huffpost.

Dacă ați face un pas înapoi față de aceste obligații, v-ați da seama că, pe de o parte, ele nu se bazează pe nicio obligație reală.

Pe de altă parte, aceste presupuse obligații se bazează, în esență, pe standarde foarte înalte care vizează să fii o persoană perfectă. Dar nicio ființă nu este perfectă.

Sursa foto: freepik.com@mockupdaddy-com

Potrivit specialistului, acest cuvânt este cu atât mai nociv cu cât te îndepărtează de voința ta cea mai profundă.

Ce-ar fi dacă ai lăsa deoparte obligațiile și te-ai întreba ce vrei cu adevărat să faci?

Vezi și Ce să-i spui copilului tău în loc de „fată cuminte” și „băiat cuminte”. Lauda și creșterea stimei de sine sunt esențiale pentru bunăstarea celui mic!

Psihologul Meghan Watson explică faptul că „unii oameni au dificultăți în a separa ceea ce își doresc cu adevărat de ceea ce li se spune să își dorească prin influențe externe și presiuni sociale”.

Concentrează-te pe dorințele tale cele mai profunde!

Sursa foto: freepik.com@Drazen Zigic

Concentrându-te pe obligațiile pe care crezi că ți le asumi, îți distragi atenția de la ceea ce ai putea realiza cu dorință și motivație, explică Carrie Howard.

„De fiecare dată când începem să ne spunem automat că trebuie să o facem, uităm de procesul important de a ne pune cu adevărat întrebări, de a învăța să avem încredere în noi înșine pentru a lua cea mai bună decizie și de a fi capabili să evaluăm conștient dacă potențiala decizie este sau nu în concordanță cu obiectivele, valorile și dorințele noastre”.

În schimb, specialistul vă invită să vă întrebați profund de ce aceste obligații par atât de importante.

Dacă răspunsul din interiorul tău pare să te readucă la dorințele tale, la valorile tale și la ceea ce este important pentru tine, atunci este o obligație care poate fi benefică.

De exemplu, este posibil să nu simțiți nevoia să vă respectați angajamentul de a face o plimbare de 30 de minute la fiecare două zile.

Această plimbare poate să nu pară foarte motivantă, dar este importantă pentru tine pentru că știi în adâncul sufletului tău că este bună atât pentru sănătatea ta mentală, cât și pentru cea fizică.

Așa că ar putea fi o obligație bună pentru tine!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel