Iată timpul esențial pe care ar trebui să-l dedici zilnic copilului, potrivit psihologului Caroline Goldman

Data publicării:
Iată timpul esențial pe care ar trebui să-l dedici zilnic copilului, potrivit psihologului Caroline Goldman / FOTO: freepik.com @senivpetro
Iată timpul esențial pe care ar trebui să-l dedici zilnic copilului, potrivit psihologului Caroline Goldman / FOTO: freepik.com @senivpetro

Caroline Goldman, psiholog specializat în copii și adolescenți, a dezvăluit cât timp ar trebui să dedice zilnic un părinte copilului său. 



Caroline Goldman este un psiholog pentru copii foarte cunoscut și tocmai a publicat o nouă carte, intitulată Guide for Today's Parents. În această lucrare, oferă numeroase sfaturi pentru părinți, într-o perioadă în care educația copiilor a devenit un subiect central al societății.

Pentru doctorul în psihopatologie clinică, specializat în psihologia copiilor și adolescenților, nu putem oferi niciodată prea multă dragoste copiilor noștri, așa cum a explicat în intervenția sa de la RTL din 24 septembrie.

Caroline Goldman: „Le datorăm 1h30 de iubire din 24 de ore!”

Potrivit ei, părinții trebuie să „acorde copiilor lor, în timp real, cel puțin 1 oră și 30 de minute pe zi de iubire”. Când jurnalistul i-a subliniat că „1 oră și 30 de minute este mult timp într-o zi”, Caroline Goldman și-a dezvoltat ideea: „Da, dar nu pentru un copil! În definitiv, i-am adus pe lume, le datorăm 1,5 ore de iubire pe zi! Trebuie să fim conștienți de acest fapt evident! Și, oricât de extraordinară ar fi o bonă, ea nu va înlocui niciodată un părinte sau un bunic.”

Ea a continuat, subliniind importanța cinei în familie: „Cina împreună... pentru mine, este ideală. Sunt familii care iau prânzul împreună, altele care iau un mic dejun prelungit împreună. Dar ceea ce îmi place la cină, din punct de vedere teoretic, este că acolo are loc toată învățarea relațiilor, cu toate componentele sale”, a explicat terapeutul.

SURSA FOTO: freepik.com @senivpetro

Masa în familie, un moment esențial

Masa de seară este „un punct de ancorare pentru învățarea relațiilor umane”, subliniază psihoterapeutul.

„Întâlnește-te, vorbește despre tine, ascultă-i pe ceilalți și lasă-i să vorbească, respectă-i, stai corect la masă, mănâncă totul, fii diplomatic etc.”

Ea menționează regulile de etichetă și politețe ca exemple, aducând în discuție cazul eructării. „Le permitem copiilor să eructe până la 4-5-6 ani, râdem, dar, la un moment dat, devine stânjenitor. Nu îi vom lăsa să facă asta în public, așa că educația intervine”, conchide ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel