Îl ajuți pe copil la teme? Iată cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții

Data publicării:
Fotografie de la Katerina Holmes/ Pexels
Fotografie de la Katerina Holmes/ Pexels

Când te așezi să faci teme cu micuțul tău, s-ar putea să experimentezi emoții amestecate: bucuria de a împărtăși această fază a vieții lor, dar dificultatea ca această activitate să nu se încheie cu furie sau cu teme incomplete. Pentru a face acest lucru, puteți continua să citiți despre greșelile frecvente când faceți temele cu copiii.

 



Unele dintre cele mai frecvente greșeli atunci când faci temele cu copiii tăi sunt următoarele:

1- Rezolvați exercițiile pentru el 

Poate cu bună intenție de a-i arăta cum să o facă sau de a termina mai repede, rezolvând temele copilului îl împiedicați să învețe. Rezolvarea unei sarcini nu se limitează la respectarea unui slogan, ci sunt puse în joc și alte abilități și se obțin alte beneficii. De exemplu, dezvoltarea autonomiei, capacitatea de a descoperi care metodă de studiu și soluție este cea mai bună pentru tine, întărirea stimei de sine și organizarea, printre altele.

2- Încercați să faceți toate temele deodată

Uneori, părinții cred că este mai bine să termine și apoi să fie liberi să se joace sau să facă alte lucruri. Cu această nerăbdare, ziua de lucru devine lungă și nu oferă niciun răgaz. Fără îndoială atenția, motivația și concentrarea sunt active chiar și pentru perioade limitate. Din acest motiv este mai bine să propuneți efectuarea temelor pe reprize pentru a recupera energia: un timp pentru teme și altul pentru odihnă.

3- Locul pentru teme

Uneori se poate întâmpla să întârzii cu copilul într-un ambuteiaj sau să nu fie curent electric acasă și să fie nevoie să găsești un alt loc unde să-ți desfășori activitățile. Totuși, aceasta trebuie să fie excepția. În mod ideal, copilul are un loc special pentru teme în care nu există distrageri și are toate elementele necesare pentru a-și îndeplini sarcinile.

4- Lași totul la voia întâmplării și a voinței copilului

În funcție de stadiul în care se află fiecare copil, trebuie făcută o urmărire mai atentă. Nu este convenabil să aștepți ca ei să se inspire și să se așeze să-și facă temele fără să le spui.

A nu le aminti că trebuie să o facă înseamnă a le cere un angajament pe care, uneori, nu sunt capabili să-l susțină din cauza maturității lor. Responsabilitatea și perseverența sunt, de asemenea, valori care sunt educate și cultivate prin obișnuință.

2. Fotografie... (pexels-monstera-production-7352869_16069900.jpg)

Foto: Monstera Production/ Pexels

5- Criticați totul

O altă greșeală comună este aceea de a-i critica, de exemplu, scrisul de mână, pentru neatenție, pentru că pune prea multe întrebări sau pentru că și-a luat timp pentru a scrie. Cel mai bun lucru, dacă vezi că sunt aspecte de îmbunătățit, poate fi să generezi un alt moment de studiu dedicat exclusiv practicării.

6- Vorbești urât despre profesori, școală și cantitatea de teme

Poate îți este greu să stai lângă copilul tău pentru a face temele, crezi că temele sunt prea multe sau instrucțiunile sunt neclare. S-ar putea chiar să ai dreptate. Totuși, a reclama aceste lucruri în fața copilului NU este o soluție.

În acest sens ai două variante: poți să-l întrebi pe micuț ce părere are despre școală și activități, sau mergi să vorbești cu profesorii pentru a interioriza ceea ce își propun. Generarea unui climat bun de studiu este importantă pentru a putea desfășura activitatea.

A te dedica copiilor tăi și a face temele împreună înseamnă a oferi spațiu și timp. Înainte de a vă așeza să faceți teme cu copiii dvs., să vă gândiți la ce simțiți. Dacă nu ai avut o zi bună, cel mai bine este să aștepți până când ești mai bine pentru a evita certuri sau maltratări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel