Înscrieri la creşă sau la grădiniţă. Ministerul Educației a anunțat când va fi prima etapă. Ligia Deca: „Au fost modificate datele propuse în forma inițială”

Data publicării:
Înscrieri la creşă sau la grădiniţă. Ministerul Educației a anunțat când va fi prima etapă. Ligia Deca: „Au fost modificate datele propuse în forma inițială” / FOTO: freepik.com @krakenimages.com
Înscrieri la creşă sau la grădiniţă. Ministerul Educației a anunțat când va fi prima etapă. Ligia Deca: „Au fost modificate datele propuse în forma inițială” / FOTO: freepik.com @krakenimages.com

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a anunțat când va fi prima etapă de înscrieri la creșe și grădinițe. 



În conformitate cu metodologia și calendarul transmise spre publicare în Monitorul Oficial, perioada de înscrieri la creșă și la grădiniță va demara pe 27 mai și se va încheia pe 14 iunie. Aceasta constituie prima etapă a procesului de înscriere.

„Am anunţat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei şi a calendarului de înscrieri în creşe şi grădiniţe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma iniţială a proiectului.

Toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educaţiei după publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de înscriere şi a calendarului”, a transmis Ligia Deca pe Facebook.

Calendarul înscrierilor

Între 20 și 24 mai se va desfășura procesul de reînscriere a copiilor care au frecventat creșa sau grădinița în acest an școlar.

Prima etapă de înscriere, bazată pe cele trei opțiuni exprimate de părinți, va avea loc între 27 mai și 14 iunie. Conform Agerpres, pe data de 14 iunie vor fi publicate listele cu copiii înscriși și locurile disponibile după această etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfășura între 17 iunie și 5 iulie, iar la această dată vor fi anunțate listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere. Între 19 și 29 august va avea loc etapa de ajustări, destinată înscrierii copiilor care nu au fost incluși în primele două etape și care nu au participat la procesul inițial de înscriere.

Pe data de 30 august vor fi publicate listele cu copiii înscriși și numărul de locuri disponibile după finalizarea etapei de ajustări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel