Încurajarea performanței. Burse lunare de la Academia Română pentru elevi

Data publicării:
Încurajarea performanței. Burse lunare de la Academia Română pentru elevi / FOTO: freepik.com
Încurajarea performanței. Burse lunare de la Academia Română pentru elevi / FOTO: freepik.com

Elevii cu rezultate deosebite vor primi, lunar, un sprijin financiar din partea Academiei Române. Care sunt criteriile de selecție



În anul școlar 2024-2025, Academia Română lansează un program de acordare a burselor lunare în valoare de 1.000 de lei pentru zece elevi cu rezultate deosebite.

Acești elevi vor fi selectați pe baza unor criterii stricte. Așadar, criteriile de selecție sunt următoarele:

Rezultate performante la concursuri şi olimpiade şcolare județene, naționale și internaționale;

Rezultatele şcolare excelente (media anuală cel putin 9,50);Venitul per membru al familiei sub nivelul mediu national;

Intervalul de școlarizare: clasele IX-XII și, pentru cazuri excepționale, clasa a VIII-a.

Ce includ dosarele

Dosarele de candidatură trebuie să includă o scrisoare motivațională, copii după diplomele obținute la competiții, un document care atestă situația școlară din ultimii doi ani și o declarație a susținătorului legal privind situația materială.

Termenul limită pentru trimiterea dosarelor este 30 aprilie 2024, iar acestea pot fi trimise atât electronic, la adresa cancelaria@acad.ro, cât și prin poștă.

Potrivit unui document transmis de Academia Română către inspectoratele școlare, sprijinul va fi acordat lunar, iar beneficiarii vor fi zece elevi cu rezultate deosebite. 

"Academia Română lansează cel de-al treilea apel de acordare a burselor pentru elevii performanți cu rezultate şcolare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Acordarea de burse pentru elevii studioși face parte din Programul intitulat "Academia Română în dialog cu tinerii”, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit”, se arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel