Lotul României a scris istorie la Olimpiada Asiatică de Fizică

Data publicării:
Lotul României a scris istorie la Olimpiada Asiatică de Fizică / FOTO: Facebook @Ligia Deca
Lotul României a scris istorie la Olimpiada Asiatică de Fizică / FOTO: Facebook @Ligia Deca

Lotul României a scris istorie la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată între 3 și 10 iunie 2024, la Perak, Malaezia. Performanțele elevilor români sunt remarcabile: cinci medalii de aur, două medalii de argint și o mențiune de onoare.Elevii care au adus aurul acasă sunt adevărați campioni. Alexandru Momoiu a obținut nu doar medalia de aur, ci și titlul de câștigător absolut al prezentei ediții, având cel mai mare punctaj total din concurs și cel mai mare punctaj la proba experimentală.

„Tocmai am primit vești grozave din Malaezia - lotul României scrie istorie la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfășurată în 3-10 iunie 2024, la Perak! 

Elevii români au obținut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint și o mențiune de onoare.

Medaliile de aur au fost obținute de: 

- Alexandru Momoiu, care este și câștigătorul absolut al prezentei ediții, cu cel mai mare punctaj total din concurs și cel mai mare punctaj la proba experimentală, 
- Ionuț Gabriel Stan,
- Ioan Alexandru Mirică,
- Rareș Felix Tudose, 
elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București
- Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Național din București. Alexandra a obținut și cel mai mare punctaj al unei fete din concurs! 

Cele două medalii de argint au fost câștigate de: 
- Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, 
- Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.
Mențiune de onoare: 
- Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, conf. univ. dr. Sebastian Popescu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și de prof. Victor Păunescu, Liceul Economic nr. 1 din București.

La competiție au participat 208 concurenți din 28 de țări (27 țări din Asia-Pacific și România, cu statut de invitat).

Felicitări elevilor, profesorilor lor și părinților care i-au susținut neîntrerupt!”, a scris Ligia Deca, ministrul Educației, pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel