Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spital, după ce au mâncat la un restaurant

Data publicării:
Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spital, după ce au mâncat la un restaurant / FOTO: freepik.com@BillionPhotos
Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie au ajuns la spital, după ce au mâncat la un restaurant / FOTO: freepik.com@BillionPhotos

Direcția de sănătate publică Brașov a deschis o anchetă în acest caz.Mai mulți elevi participanți la Olimpiada Națională de Istorie, desfășurată în Brașov, au acuzat stări de greață luni seară. Aceștia au fost duși de profesori la un restaurant din localitatea Codlea, pentru prânz. La revenirea la hotelurile în care erau cazați, în Poiana Brașov, șapte dintre elevi cu vârste între 14-18 ani au fost luați de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Brașov și duși la Spitalul Județean, potrivit surselor Edupedu.ro. De luni, de la debutul cazurilor, niciun oficial nu a făcut public cazul, timp de aproape trei zile, până la ora publicării articolului.

Direcția de sănătate publică Brașov a deschis o anchetă în acest caz. “Au fost prelevate probe de la un restaurant de unde au mâncat elevii, deocamdată nu avem rezultatele gata”, a spus pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt al DSP Brașov, Diana Pop Goșman.

„Profesorii au ținut legătura cu părinții și cu noi pe toată desfășurarea situației. Nu există o anchetă a Inspectoratului Școlar Județean Brașov (n. red. cel care a organizat Olimpiada) pentru că nu a fost înregistrată vreo plângere oficială. Organizatoric nu avem ce să ne reproșăm”, spune șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brașov, Florin Tripșa.

O parte dintre organizatori și profesori ar fi încercat să mușamalizeze situația, iar elevilor din competiție nu li s-ar fi spus nimic despre ce se întâmplă. Din cauza faptului că știau doar frânturi de informații, „s-a creat o stare de panică între elevi, iar profesorii însoțitori nu au comunicat nimic clar și oficial despre situație”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel