„Mi-am pierdut fiul de 16 ani din cauza fentanilului. Iată semnele de avertizare pe care le-am ratat”. O mamă terapeut strigă ce ar vrea să știe toți părinții

Data publicării:
„Mi-am pierdut fiul de 16 ani din cauza fentanilului. Iată semnele de avertizare pe care le-am ratat”. O mamă terapeut strigă ce ar vrea să știe toți părinții / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @shangarey
„Mi-am pierdut fiul de 16 ani din cauza fentanilului. Iată semnele de avertizare pe care le-am ratat”. O mamă terapeut strigă ce ar vrea să știe toți părinții / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @shangarey

O femeie povestește: „Am crezut că sunt o mamă atentă... până când a fost prea târziu”.



În rubricile YourTango, terapeuta Laura Berman își strigă durerea și vrea să informeze toți părinții cu privire la pericolul rețelelor sociale și droguri.

„Pe 7 februarie 2021, viața mea s-a schimbat pentru totdeauna. L-am găsit pe Sammy, băiatul meu dulce, fără viață, pe podeaua dormitorului. Nu știam atunci că pentru a obține drogul care l-a ucis, nu a avut nevoie să caute un traficant pe stradă. Traficanții îl găsiseră deja prin algoritmii rețelei Snapchat.

Cu doar câteva clicuri, i-au trimis un „meniu” de droguri, livrate la fel de ușor ca o pizza.

Printre ele, o substanță amestecată cu fentanil, un opioid sintetic atât de puternic, încât doar câteva granule, cât niște fire de nisip, pot fi letale.

Sammy a primit ceva care s-a dovedit a fi fentanil aproape pur. A murit pe loc. Din acel moment, nimic n-a mai fost la fel.

Ca părinte, nu există durere mai adâncă decât pierderea unui copil. Este imposibil de exprimat în cuvinte. Am început o călătorie dureroasă de vindecare și am învățat multe despre doliu, supraviețuire, dar și despre cum să dau sens acestei pierderi”.

FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @EyeEm

Vindecarea nu înseamnă uitare

„Sunt terapeut, așa că știam destul de multe despre suferință și vindecare. Dar pierderea lui Sammy m-a dus într-un „doctorat al vieții”, o experiență pe care nu ți-o dorești, dar care te transformă profund.

În acești ani, am descoperit că majoritatea oamenilor nu știu cum să facă față durerii, fie că este vorba de pierderea unui copil, a unui partener sau a unei relații.

Am avut norocul să fiu înconjurată de oameni extraordinari, prieteni, terapeuți, care m-au sprijinit, m-au ghidat și m-au ajutat nu doar să trec prin această suferință, ci să cresc prin ea.

Am reușit să găsesc pacea, claritatea, și, într-un mod profund, să mențin o legătură cu fiul meu, chiar și dincolo de această lume”.

Ziua Durerii Bune, un eveniment pentru sufletele îndurerate

„Pentru că știu cât de rar este acest tip de sprijin, am decis să creez un eveniment dedicat vindecării: Ziua Durerii Bune, pe 2 decembrie, la Hermosa Beach, California.

Alături de alți vindecători și prieteni care m-au ajutat enorm în acești ani, vom organiza o zi în care oamenii care trec prin pierderi să se simtă văzuți, înțeleși și susținuți.

Toate fondurile strânse din acest eveniment vor merge către organizarea unei retrageri de vindecare pentru mamele care și-au pierdut copiii.

Un lucru pe care l-am învățat de la miile de părinți pe care i-am întâlnit în ultimii doi ani și jumătate este următorul: dacă mama nu este bine, nimeni din familie nu este bine.

Am văzut multe familii destrămându-se, frați care se înstrăinează, totul din cauza durerii nespuse. Nimeni nu ne învață cum să jelim, iar asta trebuie să se schimbe”.

„Ce aș vrea să știe toți părinții: pericolele ascunse în rețelele sociale”

„Dacă ești părinte și copilul tău folosește rețelele sociale, și știm că cei mai mulți o fac, este important să știi cu ce se confruntă.

Să lași un adolescent să navigheze nesupravegheat pe internet este, în esență, ca și cum l-ai lăsa într-un cartier periculos, plin de trafic de droguri, proxeneți și prădători. Asta este realitatea online de astăzi, în lipsa unor măsuri reale de siguranță.

Fac tot ce pot pentru a schimba legile, pentru a convinge platformele să ofere instrumente de control parental, dar până atunci... trebuie să fim noi, părinții, cei care luăm măsuri.

Una dintre ideile care funcționează este formarea unor comunități offline: grupuri de familii care aleg împreună să limiteze expunerea copiilor la rețelele sociale, să folosească telefoane simple (cu clapetă, fără internet) și să își creeze relații sociale autentice, în afara lumii virtuale”.

FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @EyeEm

„Sammy știa despre droguri. Dar nu știa că o singură pastilă îl poate ucide”

„Am avut toate conversațiile dificile cu Sammy. Știa ce sunt drogurile, am vorbit despre riscuri. Dar a crezut că ceea ce primește este ceva inofensiv. Un experiment de adolescent.

Nu a știut că acea pastilă îi va opri inima.

Cineva i-a livrat-o acasă, contra unei sume mici. Nu a avut nicio idee că în acea capsulă se ascundea moartea”.

Un mesaj din durere: durerea poate fi și o poartă spre vindecare

„Dacă treci printr-o pierdere sau dacă ești un părinte care vrea să-și protejeze copilul, sper ca povestea mea să-ți ofere măcar o fărâmă de conștientizare.

Sper să te alături Zilei Durerii Bune, pentru sprijin, pentru vindecare și pentru a învăța cum să mergem mai departe cu demnitate, grație și iubire.

Viața mea nu va mai fi niciodată la fel. Dar dacă experiența mea poate salva sau sprijini pe altcineva, atunci moartea fiului meu nu a fost în zadar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel