Mii de elevi au terminat clasa a VIII-a. Urmează Evaluarea Națională

Data actualizării: | Data publicării:
Mii de elevi au terminat clasa a VIII-a. Urmează Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com
Mii de elevi au terminat clasa a VIII-a. Urmează Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com

Elevii au finalizat cursurile, astfel că încep emoțiile pentru examenul de Evaluare NaționalăElevii de clasa a VIII-a au încheiat, oficial, cursurile vineri 14 iunie, conform calendarului anului școlar 2023-2024. În clasa a VIII-a erau înscriși 176.266 de elevi la începutul anului școlar curent, conform Ministerului Educației. 

Peste doar câteva zile, elevii vor susține examenul de Evaluare Națională care le asigură locul la liceul dorit.

În anul școlar 2023-2024, peste 177.000 de elevi au început clasa a VIII-a, dar din diverse motive, nu toți vor susține examenul în vara acestui an. Totuși, pentru cei care se vor prezenta, este important să știe ce reguli trebuie respectate și ce sancțiuni riscă dacă nu le respectă.

Reguli în sala de examen la Evaluarea Națională 2024

În primul rând, elevilor nu le este permis să intre în sala de examen cu diverse obiecte, cum ar fi ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, rezumate, ciorne, telefoane mobile, căști audio și alte dispozitive de transmis mesaje.

Cei care vin cu astfel de obiecte sunt obligați să le lase într-o sală specială de depozitare, altfel nu vor fi lăsați să participe la examen, informează Observator.

De asemenea, elevii trebuie să respecte regulile de comunicare: nu au voie să vorbească între ei sau cu persoane din afara sălii, să transmită materiale sau să schimbe foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte documente care ar putea facilita rezolvarea subiectelor.

Sancțiuni pentru nerespectarea regulilor la Evaluarea Națională 2024

Elevii care sunt prinși că încalcă aceste reguli riscă să fie acuzați de fraudă sau tentativă de fraudă și pot fi eliminați din proba respectivă.

În plus, există riscul ca aceștia să fie excluși de la participarea la următoarele sesiuni ale Evaluării Naționale dacă sunt prinși că au comis sau au încercat să comită o fraudă.

Calendar Evaluarea Naţională 2024

11-14 iunie - înscrierea la Evaluarea Națională;

25 iunie 2024 - proba la Limba și literatura română;

27 iunie 2024 - proba la Matematică;

28 iunie 2024 - proba la Limba și literatura maternă;

3 iulie 2024 - afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații;

3 iulie (orele 16.00-19.00) și 4 iulie (orele 08.00-12.00) - depunerea contestațiilor;

4-9 iulie - soluționarea contestațiilor;

9 iulie - afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel