Ministerul va solicita Guvernului suplimentarea numărului de posturi în învățământ

Data publicării:
Ministrul Educației, Ligia Deca. Sursa: Agerpres
Ministerul va solicita Guvernului suplimentarea numărului de posturi în învățământ
Ministrul Educației, Ligia Deca. Sursa: Agerpres Ministerul va solicita Guvernului suplimentarea numărului de posturi în învățământ

În cadrul unei conferințe, ministrul educației, Ligia Deca, a declarat căva solicita Guvernului suplimentarea  numărului de posturi în învățământ.



Ministerul va solicita Guvernului suplimentarea numărului de posturi în învățământ, pentru a se ajunge la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la conferința CONAF, de pe 9 mai, în contextul în care în anul școlar 2023-2024, unui consilier școlar îi revin 800 de elevi. 

„Violența școlară mai are și cauze mai profunde, care țin de sănătatea mintală, de echilibrul psihologic al copiilor, de alte probleme pe care le au în școală, în viața personală, unele chiar medicale. Aici avem nevoie de mai mult personal, de sprijin în școli, mai mulți consilieri”, a spus Ligia Deca, potrivit Edupedu.

În cadrul unităților școlare cu personalitate juridică, trebuie să fie un post de profesor consilier școlar la un număr de maximum 500 de elevi, maximum 500 de elevi și preșcolari sau de maximum 300 de preșcolari, potrivit regulamentului CJRAE.

Profesorii consilieri şcolari desfășoară activități de asistență și consiliere psihopedagogică individuală în baza unui acord scris de colaborare cu părinții/tutorii/reprezentanții legali ai preșcolarilor/elevilor. 

În situații de criză/risc, intervenția profesorului consilier școlar se realizează și în absența acordului de colaborare cu părintele/tutorele/reprezentantul legal al preșcolarului/elevului, respectând interesul superior al acestuia”, conform regulamentului.

Citește și „Ce face un consilier școlar? Tot ce trebuie să știi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel