Ministrul Educației:„Susțin meditațiile, dar trebuie reglementate corect”

Data publicării:
Ministrul Educației:„Susțin meditațiile, dar trebuie reglementate corect” / FOTO: Freepik.com@prostooleh
Ministrul Educației:„Susțin meditațiile, dar trebuie reglementate corect” / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Într-o conferință de presă susținută pe 19 mai 2025, ministrul Educației, Daniel David, a prezentat Raportul QX privind starea educației din România. 



https://www.parintisipitici.ro/daniel-david-trage-un-semnal-de-alarma-invatamantul-din-romania-devine-risc-de-securitate-nationala_9042.htmlCu această ocazie, el și-a exprimat susținerea pentru meditațiile bine reglementate, considerându-le un mecanism normal într-o societate. Totodată, a subliniat necesitatea unei reglementări mai stricte pentru a evita interferențele cu procesul de învățământ și conflictele de interese.E

Raportul QX evidențiază că meditațiile particulare pot afecta nepermis de mult procesul de învățământ, dar recunoaște că acestea sunt un mecanism normal într-o societate, cu condiția să fie reglementate corespunzător.

Printre recomandările raportului se numără interzicerea meditațiilor în timpul orelor de școală și evitarea conflictelor de interese, cum ar fi meditațiile oferite de profesori propriilor elevi, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul David a atras atenția asupra faptului că, în lipsa unei reglementări adecvate, meditațiile vor continua să existe în afara oricărui control, ceea ce poate duce la probleme precum evaziunea fiscală și inechitatea în accesul la educație.

Citește și Daniel David trage un semnal de alarmă: „Învățământul din România devine risc de securitate națională”

„Meditațiile. Eu sunt un susținător al meditațiilor bine reglementate. Sigur că pare un truism, dar nu are sens să le ascundem. Dacă le ascundem, se vor întâmpla oricum prin mijloacele pe care nu le controlăm.

Ce ar fi să recunoaștem că există? Există și în alte sisteme. Dar hai să le reglementăm și sub aspect fiscal, și sub aspectul conflictului de interes, fiindcă aici sunt cele mai multe probleme.

Nu numai faptul că nu poți să faci – și cum avem asta – cu copii de la clasa ta. Întrebarea este când faci? Faci în timpul celor 8 ore, când ar trebui să fii la clasă? Profesorii înțeleg că trebuie să stea, că sunt plătiți pentru 8h/zi în școală? Haideți să recunoaștem că avem nevoie (de meditații – n.red.), că există, dar să le reglementăm astfel încât să funcționeze, dar protejând și copiii, sistemul și lăsând și profesorii să-și desfășoare această activitate”, a spus ministrul educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel