Modificări cu privire la scăderea notei de purtare. Câte absențe au voie să facă elevii

Data publicării:
Modificări cu privire la scăderea notei de purtare. Câte absențe au voie să facă elevii / FOTO: freepik.com@rawpixel.com
Modificări cu privire la scăderea notei de purtare. Câte absențe au voie să facă elevii / FOTO: freepik.com@rawpixel.com

Elevii trebuie să aibă grijă la absențele nemotivate pentru că acest lucru le poate aduce scăderea mediei de purtare.Proiectul privind Statutul Elevului 2024 vine c u noi modificări. Practic, media anuală la purtare va fi scăzută cu câte un punct la fiecare 40 de absenţe nemotivate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, pentru toţi elevii de gimnaziu şi liceu.

„(2) Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, la fiecare 40 de absenţe nemotivate pe an şcolar din totalul orelor de studiu sau la 20% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an şcolar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută media anuală la purtare cu câte un punct”, se arată în art. 28 din proiect, potrivit Edupedu.ro.

Media la purtare poate fi scăzută și în timpul anului școlar. Elevii vor avea câte o notă la purtare în fiecare modul. La finalul fiecărui interval de cursuri din structura anului școlar, se acordă câte o notă/un calificativ la purtare, scrie în propunerea de ROFUIP 2024 pusă în consultare de Ministerul Educației. 

Astfel că, „media la purtare rezultată la finalul anului școlar ca medie a notelor acordate pentru fiecare interval de învățare se diminuează în mod corespunzător, în cazul elevilor care au înregistrat un număr de absențe nemotivate, conform prevederilor în vigoare”, conform Ministerului Educației.

Media 10 la purtare va fi condiție obligatorii pentru bursele școlare 2024-2025. La mai mult de 10 absențe nemotivate într-o lună, elevii nu mai primesc bursa de excelență, merit, de reziliență, socială sau tehnologică pe luna respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel