Nume de bebeluș: Filip. Origini, semnificații și curiozități

Data publicării:
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Filip, nume pentru un copil: un ghid pentru semnificația, semnul zodiacal, piatra norocoasă, culoarea și personalitatea persoanei care poartă acest nume.



Filip este un nume nobil printre numele masculine, care derivă din greacă - Philippos. Este un nume purtat de numeroși prinți și regi (cum să nu ne gândim la prințul fermecător prin excelență, acel Filip care cu un sărut a trezit-o pe Aurora din somnul veșnic în basmul Frumoasa Adormită?). Să descoperim în acest ghid originea, semnificația și curiozitățile acestui nume de bebeluș.

Originile și etimologia numelui Filip

Numele provine de la termenul grecesc antic Φίλιππος (Philippos), care este compus din φιλος (philos, „prieten”, „amant”) și ‘ιππος (hippos, „cal”). Numele a fost apoi latinizat în forma Philippus, suferind numeroase abrevieri sau hipocoristice diferite.

Înțelesul numelui Filip

Sensul numelui Filip este „prieten al cailor”, „iubitor de cai” și prin extensie „cavaler”.

Numele Filip a apărut în Noul Testament: unul dintre cei doisprezece apostoli se numea Filip, a cărui figură, împreună cu cea a diaconului Filip, evanghelizator al Samariei, a contribuit la răspândirea numelui în cercurile creștine de la Răsărit la Apus (mai ales în Anglia).

Personalitatea unui copil pe nume Filip

Filip este o persoană extrem de activă, cu un mare optimism: rareori renunță când se confruntă cu probleme și caută mereu mijloacele potrivite pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele.

Filip este mereu într-o stare de agitație și de multe ori familia și prietenii lui nu pot să-l urmeze: întotdeauna vine cu idei noi, este ambițios și întotdeauna foarte implicat în ceea ce face, dar fii atent pentru că poate fi și ușor predispus la momente bruște de furie.

Pe scurt, este mereu gata să facă față noilor provocări și nu acceptă cu ușurință eșecul, este înțelegător, știe să asculte și este mereu gata să dea sfaturi. Este credincios și amabil, întotdeauna disponibil pentru cei dragi, îi place să-și petreacă timpul cu familia, este foarte înțelegător și este întotdeauna gata să asculte și să ajute. Pe scurt, el este o resursă prețioasă atât pentru familia, cât și pentru prieteni, pentru care este mereu disponibil.

Onomastica

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe  Apostolul Filip în fiecare an, pe 14 noiembrie.

Semn zodiacal

Caracteristicile lui Filip se asociază bine cu cei născuți sub semnul Vărsător: comunicativ și plin de energie.

Culoare

Culoarea lui Filip este galbenul, o culoare care se referă la natura sa veselă, caldă și dinamică și reflectă, de asemenea, marea sa putere și energie.

Piatra prețioasă

Piatra de naștere a lui Filip este chihlimbarul, o piatră prețioasă cunoscută pentru capacitatea sa de a stabili o legătură între suflet și energia universală.

Număr norocos

Numărul 1 este numărul care îi poartă noroc lui Filip. Acest număr se referă la individualismul său puternic, dar și la dorința de a atinge scopul.

Variante

Vilppu (Finlanda), Philippe (Franța), Philipp (Germania), Filippos (Grecia), Fülöp (Ungaria), Pilib (Irlanda), Filippo (Italia), Pilypas (Lituania), Filipe (Portugalia), Filipp (Rusia), Felipe (Spania), Pylyp (Ucraina).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: apostolul filip copii filip nume




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel