Nume de bebeluși care înseamnă „CADOU”. Alege cel mai frumos nume pentru copilul tău

Data publicării:
Fotografie de la Amina Filkins/ Pexels
Fotografie de la Amina Filkins/ Pexels

Ești în aștepatarea unui copil? Decizia de a-i alege numele este doar a ta și a partenerului tău. Un nume este permanent de aceea ar trebui să îl alegeți cu grijă. Un nume este un lucru important: este purtat cu tine de-a lungul vieții. Seamănă un pic cu cartea noastră de vizită și aproape ajunge să ne descrie și de aceea alegerea unui nume pentru micuț pe drum este ceva important.

Ion, Dorotea, Matei sau Isidoro, înainte de a trece la nume mai căutate precum Enam, Fedora sau Sipo.
Am adunat o listă de nume care înseamnă „cadou”.


Dora: derivă din grecescul Doron și înseamnă „dar, prezent”. Persoană efervescentă, romantică și activă, știe să se exprime bine prin cuvinte, seducând astfel „adversarul”. Urăsc pretențiile în ciuda faptului că sunt combativi și sunt ușor iritați.

Dorothea sau Theodora: Înseamnă „darul lui Dumnezeu”, de la „doron” și „theos”. 

Eleana: nume derivat de la Helios, zeul soarelui. 

Enam:  de origine africană, folosit în Ghana pentru fete, înseamnă „fiică așteptată ca un dar divin”.

Tea/Theea: provine din limba greacă latinizată. Este o formă prescurtată a lui Dorothea și înseamnă „zeiță”. 

Fedora/ Feodora: este forma feminină a numelui rus Feodor, derivat probabil din grecescul Theodoros, „darul lui Dumnezeu”. Ziua numelui lui este sărbătorită pe 1 noiembrie. Culoare verde. Piatra: rubin.

Godiva: de origine anglo-saxonă și înseamnă și „dar de la Dumnezeu”. Numele a fost purtat de legendara soție a lui Loefric, conte de Chester, care a trăit în secolul al XI-lea. 

Ioana: varianta românească a numelui Giovanna. Înseamnă „dar sau har al lui Dumnezeu”, dar și „Dumnezeu a auzit”, „Domnul este milostiv”.

Isidore: literalmente „darul lui Isis” (zeitatea egipteană), este un nume grecesc antic. Se sărbătorește pe 2 și 15 ianuarie, 4 aprilie și 15 mai.

Matei: Omul lui Dumnezeu”. Dar și „dar ['matath'] al lui Dumnezeu [Yāh, prescurtare de la „Yahweh”: Dumnezeu, Iave]”. Datorită denumirilor lor teoforice (au cuvântul „Dumnezeu” în ei), Matteo- Mattias posedă acea scânteie „divină” care îi face oameni excepționali în toate domeniile, mai ales în afecțiunile și prieteniile lor. Înclinații artistice surprinzătoare.

Rebecca:  înseamnă „Legătură” sau „laț” și, la figurat, cea care jug boii sau unește frații; dar și cel care aruncă mrejele, care încurcă, captivează cu harurile ei. Sau chiar „care are inima veselă”. 

Sipo: un nume masculin african, înseamnă „cadou grațios și binevenit” în Zimbabwe.

Shawn: Numele este de origine ebraică și înseamnă „darul Domnului”. 

Taddeo: provine din aramaicul Tadday derivă din grecescul Thèodos și Thèodoros, cu semnificația „dată lui Dumnezeu” sau „darul lui Dumnezeu”.

Vezi și: 

Alegerea numelui copilului și impactul acestuia asupra succesului și carierei sale viitoare: Sfaturi pentru a face cea mai bună alegere

Un nume clasic și atemporal? Sau ceva deosebit si original? Alegerea numelui pe care să-l dai copilului tău nu este ușoară și, uneori, nouă luni nu sunt suficiente pentru a te decide asupra celui mai potrivit nume pe care să-l dai copilului tău. Atât de mult încât, după cum dezvăluie ziarul britanic The Independent, una din cinci mame din Marea Britanie regretă alegerea făcută. 

Jurnaliștii de la publicația The Independent au decis să întocmească câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun nume pentru micuțul tău... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: cadou nume nume copii semnificatie

DC Media Group Audience
pixel