Nume de zâne pentru fete: Sunt fantastice!

Data publicării:
Nume de zâne pentru fete: Sunt fantastice! / FOTO: freepik.com @EyeEm
Nume de zâne pentru fete: Sunt fantastice! / FOTO: freepik.com @EyeEm

Pentru a vă ajuta să descoperiți unicul și magicul, vom dezvălui nume fantastice pentru micile zânuțe ale voastre!



Fiecare nume are o aură de poveste și de eleganță și aduce fericire și încântare părinților în căutare de a da micuțelor lor prințese un prenume unic.

În lumea legendelor, poveștilor și basmelor, numeroase personaje strălucesc cu prenume unice și fermecătoare.

 

Nume de zâne pentru fete

 

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Flora

Acest nume, cu semnificația de „floare” în latină, este asociat cu zeița romană a vegetației și florilor. În povestea „Frumoasa Adormită”, Flora este una dintre cele trei zâne care o protejează pe Prințesa Aurora. Persoanele cu acest nume sunt adesea calme.

Morgan

De origine celtică, acest nume poate fi tradus ca „născut din mare”. În legenda Regelui Arthur, Morgan este prezentată ca o soră vitregă a lui Arthur, uneori ca o zână bună, alteori ca o vrăjitoare rea. Variantele includ Morgana, Morganne, Morgann etc. Personalitățile asociate cu acest nume sunt energice.

Viviane

Originar din latinescul „vivianus”, care înseamnă „viu”. În legenda Regelui Arthur, zâna Viviane este cunoscută pentru a oferi sabia Excalibur vrăjitorului Merlin și pentru a-l crește pe Lancelot, cavaler al Mesei Rotunde. Varianta Vivianne este de asemenea întâlnită. 

Titiana

Acest nume este asociat cu regina zânelor din piesa „Visul unei nopți de vară” de Shakespeare. Rareori întâlnit în România, acest nume este asociat cu o victimă a ghinionului care trebuie să se îndrăgostească de primul bărbat pe care îl vede când se trezește. Titianas sunt adesea corecte.

Ondine

Originar din latinescul „unda”, acest nume este asociat cu sirenii din mitologia nordică, spirite de apă care trăiesc în stânci și peșteri, pe lacuri și râuri. Varianta Ondina este de asemenea întâlnită. Personalitățile asociate cu acest nume sunt blânde și spirituale.

Cristalline

Derivat din numele Cristal, cu origini grecești, acest nume este asociat cu zâna de îngheț Cristalline din universul Disney. Cristallinele sunt surorile gemene ale lui Tinkerbell și sunt cunoscute pentru jovialitatea și autoritatea lor.

Maeve

Acest nume multicultural are origini tahitiene și celtice. În mitologia celtică, Maeve este regina lui Connacht și a zânelor. Variantele includ Maeva și Maevanne. Personalitățile asociate cu acest nume sunt renumite pentru simțul responsabilității.

Noah

De origine mixtă, acest nume provine din ebraicul cu sensul de „în mișcare”. În universul Tinkerbell, Noa este o zână animală maternă. Variantele includ Noah și Noha. Personalitățile asociate cu acest nume sunt puternice.

Aisha

De origine arabă, acest nume poate fi tradus ca „vie”. Aisha Kandicha este o zână mitologică populară în Maroc. Personalitățile asociate cu acest nume sunt jucăușe, hotărâte și pasionate.

Navi

Acest nume este folosit în Statele Unite și este asociat cu o zână din saga jocurilor video „The Legend of Zelda”. Varianta Navis este de asemenea întâlnită. Personalitățile asociate cu acest nume sunt serioase și conștiincioase.

Hermione

De origine germanică, acest nume provine dintr-un termen care înseamnă „maiestuos”. În seria „Harry Potter”, Hermione Granger este o tânără talentată în magie. Personalitățile asociate cu acest nume sunt îndrăznețe.

Roselia

Acest nume derivă dintr-un termen latin care înseamnă „trandafir”. Este un derivat al numelui Rose. În filmul Tinkerbell, Roselia este o zână a grădinii. Personalitățile asociate cu acest nume sunt voluntare, umile și deschise la minte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel