Numele de băiat la modă în Europa: Este în top 5 în Franța, Italia, Anglia și Spania, țări cu limbi și culturi diferite

Data publicării:
Numele de băiat care este la modă în Europa: Este în top 5 în Franța, Italia, Anglia și Spania, țări cu limbi și culturi diferite / FOTO: freepik.com @freepic.diller
Numele de băiat care este la modă în Europa: Este în top 5 în Franța, Italia, Anglia și Spania, țări cu limbi și culturi diferite / FOTO: freepik.com @freepic.diller

Tendințele sociale se reflectă chiar și în alegerile de nume pentru copiii nou-născuți. Aceste tendințe sunt influențate de cultură și pot varia semnificativ de la o țară la alta din motive lingvistice și culturale distincte. 



Cu toate acestea, globalizarea este evidentă și în acest aspect al vieții, cum ar fi preferința comună pentru anumite nume în mai multe țări. Un exemplu concret este un nume de băiat care se numără printre cele mai populare în Franța, Italia, Anglia și Spania, țări cu limbi și culturi diferite. Acest nume este scris identic în toate cele patru limbi, cu mici variații accentuale, fapt ce îl face atractiv pentru familiile care caută un nume versatil, ușor de pronunțat în diferite limbi.

În plus, popularitatea acestui nume în Europa poate fi atribuită și faptului că este asociat cu celebrul fotbalist al secolului, Lionel Messi. Deși nu este numele său de botez, este numele prin care este cunoscut în întreaga lume.

Messi și soția lui, Antonella Roccuzzo, sunt, de asemenea, „responsabili” pentru faptul că nume precum Tiago (sau Thiago) s-au strecurat în țări precum Spania, Italia sau România printre favoriții familiei, deoarece acesta este numele fiului lor cel mare.

Dar, numele care a crescut cu adevărat enorm în toată Europa este Leo.

Citește și Generația Alpha se apropie de final! Schimbări radicale pentru numele bebelușilor din prima generație Beta: „Aceasta va fi cu siguranță o caracteristică distinctivă!”

Leo este unul dintre numele la modă pentru copii în Europa

SURSA FOTO: freepik.com @freepic.diller

Leo se numără printre primele cinci nume preferate în patru țări europene, care furnizează statistici oficiale cu privire la cele mai frecvente nume de băieți și fete prin institutele lor de statistică respective.

În Spania, conform datelor publicate de INE, numele Leo s-a clasat pe locul patru în lista celor mai populare nume de băieți. Acest nume, de origine latină și cu sensul evident de „leu”, a fost depășit doar de Martín, Hugo și Mateo.

În Franța, varianta Léo, cu accent pe „e”, s-a clasat chiar mai sus în lista preferințelor familiilor, ocupând locul doi, fiind depășită doar de numele Gabriel. Un număr total de 4.078 de familii franceze au optat pentru această versiune a numelui popular în Europa.

Faptul că numele Leo s-a bucurat de popularitate în Franța poate fi atribuit și faptului că în acel an Lionel Messi a jucat pentru Paris Saint Germain, ceea ce ar fi putut contribui la o creștere a popularității numelui.

În Marea Britanie, conform datelor publicate de BBC în decembrie 2023, numele Leo, deși nu are o tradiție anglo-saxonă, s-a situat pe locul patru în clasamentul numelor de băieți cele mai frecvente din Anglia în acel an, fiind depășit doar de Muhammad, Noah și Theo.

În Italia, numele Leo are rădăcini profunde, având originea în numele său extins, Leonardo, care a fost cel mai popular nume dat copiilor înregistrați acum doi ani. Un total de 8.448 de copii s-au numit Leonardo în acel an, conform datelor Istat.

Chiar dacă numele complet este Leonardo, este evident că mulți dintre acești copii vor fi cunoscuți sub numele de Leo, ceea ce sugerează că Leo este unul dintre numele la modă pentru copii în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel