O țară vrea ca fetele să meargă la școală cu un an mai devreme decât băieții

Data publicării:
O țară vrea ca fetele să meargă la școală cu un an mai devreme decât băieții / FOTO: freepik.com @EyeEm
O țară vrea ca fetele să meargă la școală cu un an mai devreme decât băieții / FOTO: freepik.com @EyeEm

Întâmpinând dificultăți majore în ceea ce privește rata natalității, o țară a venit cu o idee surprinzătoare: să înceapă fetele școala primară cu un an mai devreme. Această propunere a Coreei de Sud a fost catalogată drept „absurdă” de numeroși specialiști, potrivit bfmtv.com.

În 2023, Coreea de Sud a înregistrat doar 230.000 de nașteri, echivalentul a 0,72 copii per femeie, cea mai scăzută rată a natalității din 1970 încoace.

Aceasta este mult sub pragul necesar de 2,1 copii per femeie pentru a menține populația stabilă.

Dacă natalitatea nu crește în următorii ani, populația sud-coreeană riscă să se reducă la jumătate până în 2100!

La școală cu un an înaintea băieților


Pentru a crește rata natalității, un grup de reflecție guvernamental propune ca fetițele să înceapă școala primară cu un an mai devreme decât băieții. Care este motivul din spatele acestei propuneri? Grupul de reflecție explică prin mai multe argumente:

Fetele tind să fie mai atrase de băieți mai mari, care sunt și mai maturi.

Având în vedere că băieții intră mai târziu în pubertate decât fetele, think tank-ul consideră că, dacă fetele ar începe școala cu un an mai devreme, ca adulți, ambele sexe s-ar găsi mai atractive reciproc.

Grupul sugerează, de asemenea, organizarea de întâlniri, sprijinirea dezvoltării personale, dezvoltarea abilităților sociale și alte inițiative similare.

Propuneri care nu sunt pe plac

Mai mulți profesori de sociologie și-au exprimat opiniile cu privire la propunerile think tank-ului, și acestea nu sunt deloc favorabile. Comentariile includ: „propunere necugetată”, „preocupări legate de discriminarea pe criterii de sex” și „absurd”.

Pentru a crește rata natalității, Coreea de Sud a implementat deja diverse măsuri: alocații financiare, creșterea serviciilor de îngrijire a copiilor și ajutor pentru finanțarea tratamentelor pentru infertilitate.

Totuși, până în prezent, rezultatele nu au fost convingătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel