Obiceiurile de dimineață care te vor ajuta să-ți întărești legătura cu ai tăi copii: Studiile arată că ACESTA este secretul unei relații sănătoase și fericite

Data publicării:
Obiceiurile de dimineață care te vor ajuta să-ți întărești legătura cu ai tăi copii: Studiile arată că ACESTA este secretul unei relații sănătoase și fericite / FOTO: freepik.com @stockieimage
Obiceiurile de dimineață care te vor ajuta să-ți întărești legătura cu ai tăi copii: Studiile arată că ACESTA este secretul unei relații sănătoase și fericite / FOTO: freepik.com @stockieimage

Aceste rutine pe care vi le propunem vă ajută să începeți ziua împreună cu un zâmbet și să vă simțiți foarte aproape unul de celălalt.



Dimineața devreme, când toată lumea pare că se grăbește, putem să pierdem din vedere faptul că acesta ar putea fi un moment minunat pentru a conecta cu cei mici. Înlocuiește agitația dimineții cu o oază de intimitate înainte de a începe ziua la serviciu sau școală. Adesea ne întrebăm de unde să găsim acel timp valoros pentru a împărtăși momente de calitate cu copiii noștri. Ei bine, secretul se află în primele ore ale zilei.

Și hai să fim sinceri, câți experți nu ne tot spun că aceste momente de conexiune sunt vitale pentru dezvoltarea copiilor? Deci, de ce să nu le acordăm atenția cuvenită dimineața? 

Cinci interacțiuni pozitive pentru fiecare negativă

SURSA FOTO: freepik.com @pixel-shot.com

Studiile ne arată că secretul unei relații sănătoase și fericite, pregătită să gestioneze conflictele inevitabile, constă în producerea a cinci interacțiuni pozitive pentru fiecare negativă.

Conform psihologilor de pe site-ul „A Beautiful Mind”, nu doar că interacțiunile pozitive cu copiii noștri îmbunătățesc educația și dezvoltarea emoțională a acestora, dar aduc și beneficii semnificative pentru noi, părinții. Cum? E simplu – aceste interacțiuni pozitive contribuie la construirea unei relații puternice și pline de afecțiune cu cei mici, facilitând astfel munca noastră de părinți.

Această conexiune specială îi încurajează pe copii să respecte limitele și regulile pe care le stabilim, deoarece un copil conectat emoțional la părinți cooperează mai ușor. Așa cum explică specialiștii de pe portalul de psihologie, „când au încredere că îi înțelegem și simt că suntem alături de ei, sunt motivați să urmeze în mod natural ceea ce le propunem”.

Pentru a implementa aceste interacțiuni pozitive în viața noastră de zi cu zi, merită să adoptăm obiceiuri simple și ușoare, integrate în rutina zilnică. Experții subliniază că secretul eficacității acestor interacțiuni pozitive constă în faptul că trebuie să devină parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi.

Obiceiuri matinale care întăresc relația cu copiii noștri

SURSA FOTO: freepik.com 

Începe-ți ziua cu bucurie, oferind săruturi și îmbrățișări pline de căldură. Fără a rosti un cuvânt, rezervă-ți acest moment special pentru a-i săruta, mângâia sau îmbrățișa. Psihologii ne amintesc că avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui, opt pentru a ne menține și 12 pentru a crește

Micul dejun în familie. Gătește-i un mic dejun delicios, preferatul lui, care să fie și sănătos. Profitați de această ocazie pentru a lua micul dejun împreună. Experții susțin că luarea unei mese zilnice cu copiii noștri este esențială, deoarece poate deveni un moment de conexiune autentică.

Fără ecrane. Renunță la ecrane imediat ce te trezești. Setează un moment pentru a porni ecranele doar după micul dejun sau când sunteți deja pregătiți.

Acordă-i atenție deplină. În timpul micului dejun, fii prezent cu adevărat. Evită a te ocupa de problemele de serviciu prin mesaje, e-mailuri sau rețele sociale și concentrează-te asupra momentului petrecut alături de copilul tău.

Conversație plăcută. Profită de ocazie pentru a discuta și a avea o conversație bogată. Povestește despre planurile frumoase pe care le ai pentru ziua respectivă sau săptămâna în curs (o zi de naștere, întâlnire cu prietenii sau verii, o ieșire la film, un joc). Această abordare pozitivă va contribui la începerea zilei cu energie și optimism. Dacă copilul se confruntă cu o provocare sau o zi mai dificilă, fii acolo pentru a oferi cuvinte încurajatoare și înțelegere.

Gestionarea furiei. Înțelege că pot apărea dimineața stări de furie sau crize. În acele momente, fii calm și oferă sprijin. Ajută-l să-și exprime emoțiile și să elibereze tensiunea. Crizele de furie sunt adesea semne de nevoie și suferință, nu doar de sfidare.

Empatie pentru toate emoțiile. Impune limite pentru comportament, nu pentru emoții. Privește cu înțelegere și empatie toate emoțiile copilului tău.

Zâmbete și mulțumiri. Râzi împreună cu copilul tău și apreciază momentele amuzante. Dacă observi comentarii lipsite de respect, explică-i blând de ce anumite lucruri nu sunt hazlii.

Ascultă cu atenție. Dacă copilul îți împărtășește o problemă sau o experiență de la școală, ascultă-l cu atenție și fără a minimaliza sentimentele sale. Ascultarea atentă contribuie la consolidarea relației voastre.

„La revedere” cu sărutări și îmbrățișări. Încheie dimineața cu sărutări și îmbrățișări, urându-le o zi frumoasă.

Aceste obiceiuri simple pot aduce bucurie și apropiere în relația ta cu copiii. Merită fiecare efort!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Homepage





DC Media Group Audience
pixel