Papa Francisc, despre botezul extratereștrilor: „Dacă ar sosi marțienii și unul zice: Vreau să mă botez! Ce s-ar întâmpla?”

Data publicării:
Fotografie de la PxHere
Fotografie de la PxHere

Papa a vorbit despre fenomenele supranaturale și a lansat un nou document pentru recunoașterea lor.



Vaticanul a anunțat că va susține o conferință de presă despre fenomenele supranaturale, inclusiv extratereștri, stârnind un mare interes și confuzie în rândul credincioșilor.

De fapt, ultima dată când Vaticanul a abordat oficial aceste probleme a fost în februarie 1978, dar anunțul a generat așteptări și speculații cu privire la ceea ce ar putea spune Papa Francisc.

Subiectul conferinței

Evenimentul va fi un prilej de prezentare a noilor prevederi ale Dicasterului pentru Doctrina Credinţei privind evaluarea apariţiilor şi a altor fenomene supranaturale.

Cardinalul Franjo Seper a explicat că acest pas este „necesar” din cauza unei creșteri a rapoartelor despre fenomene supranaturale și extratereștri în mass-media mainstream.

Papa Francisc a atins subiectul extratereștrilor la sfârșitul anului trecut, făcând o comparație curioasă cu primii creștini.

Papa și extratereștrii

Papa Francisc a abordat subiectul extratereștrilor de mai multe ori, oferind perspective interesante care reflectă deschiderea și viziunea sa incluzivă asupra Bisericii. Iată câteva momente importante din declarațiile sale:

„A fost de neconceput. Dacă, de exemplu, mâine a venit o expediție de marțieni, iar unii dintre ei au venit la noi... marțieni, nu? Verzi, cu nasul acela lung și urechile mari, exact cum îi desenează copiii... Și unul zice: „Dar eu vreau să mă botez! Ce s-ar întâmpla?”, a declarat Papa, care a sugerat o deschidere față de ideea de incluziune universală, chiar și față de ființele nextraterestre.

2. Fotografie... (black-and-white-statue-space-darkness-black-monochrome-1174247-pxhere-com_47373700.jpg)

Fotografie de la PxHere

Acest exemplu a fost menit să sublinieze că Biserica trebuie să fie deschisă și primitoare pentru toți, indiferent de originea lor.

Papa Francisc a vorbit adesea despre importanța de a nu închide ușile nimănui și a folosit situația ipotetică a extratereștrilor pentru a ilustra conceptul de incluziune universală.

El a reiterat că Biserica trebuie să-i primească pe toți cei care Îl caută pe Dumnezeu, fără prejudecăți. Papa a mai arătat o atitudine favorabilă față de dialogul cu știința. În diverse ocazii, el a subliniat că credința și știința nu sunt în conflict, ci pot coexista și se pot îmbogăți reciproc.

Această atitudine reflectă o poziție deschisă și față de descoperirile științifice despre univers și posibilitatea vieții extraterestre.

Cuvintele Papei Francisc sugerează o viziune amplă a Bisericii care îmbrățișează necunoscutul cu curiozitate și deschidere, mai degrabă decât cu frică sau suspiciune. Această poziție poate avea implicații profunde pentru teologie promovând o atitudine de primire universală și incluziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel