Peste jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din mediul rural nu au luat nota 5 la simularea pentru Evaluarea Națională

Data publicării:
Peste jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din mediul rural nu au luat nota 5 la simularea pentru Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com@stokkurs
Peste jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a din mediul rural nu au luat nota 5 la simularea pentru Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com@stokkurs

56% dintre elevii din mediul rural nu au reușit să obțină nota 5 la simularea pentru Evaluarea Națională.



S-a redus decalajul între procentul elevilor cu note sub 5 la Matematică din mediul rural față de cei din mediul rural. Dacă la simularea din februarie 81% dintre elevii din rural nu au luat 5, acum procentul a ajuns la 56 %. Cu toate acestea, peste jumătate dintre elevii din mediul rural nu au luat nota 5 la Matematică, potrivit Raportului privind rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași în aprilie.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a organizat, în perioada 17-19 aprilie 2024, simularea județeană a examenelor de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și de Bacalaureat 2024. Evaluarea lucrărilor scrise a fost organizată la nivelul școlilor, în format clasic, fără acces la platforma de evaluare digitalizată, potrivit raportului.

Simularea examenului de Evaluare Națională s-a desfășurat în 156 de unități școlare cu nivel gimnazial din totalul de 165 din județul Iași, dintre care 49 din mediul urban și 107 din mediul rural, în timp ce simularea examenului de Bacalaureat a fost organizată în 40 de unități școlare cu nivel liceal din totalul celor 48 existente, potrivit Edupedu.ro.

În contextul simulării organizate de I.S.J. Iași, niciun elev nu a obținut media 10, iar media mediilor la nivel județean a fost de 5.81, față de 5.57 la simularea din luna februarie 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel