„Plecăm mâine, mamă...” Ultimele cuvinte ale unui băiețel de 6 ani, înainte ca un proiectil să lovească într-un subsol din Herson - FOTO

Data actualizării: | Data publicării:
„Plecăm mâine, mamă...” Ultimele cuvinte ale unui băiețel de 6 ani, înainte ca un proiectil să lovească într-un subsol din Herson. FOTO: Facebook @Xерсонська обласна прокуратура
„Plecăm mâine, mamă...” Ultimele cuvinte ale unui băiețel de 6 ani, înainte ca un proiectil să lovească într-un subsol din Herson. FOTO: Facebook @Xерсонська обласна прокуратура

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, satul Novodmîtrivka din regiunea Herson a devenit martorul unei tragedii cumplite. 



Nazar Hritskov, un băiețel de doar 6 anișori, a strigat cu disperare cuvintele „Mamă, respir, mamă. Mâine plecăm, mamă”, în timp ce viața lui a fost curmată sub ochii îngroziți ai părinților săi. Aceste cuvinte cutremurătoare rămân un ecou al ororilor unui război brutal care a ajuns până în inima unei familii nevinovate.

Atacul sângeros a fost declanșat de armata lui Vladimir Putin, care a tras cu artilerie în zona în care se afla casa familiei lui Nazar. Într-un subsol, sub dărâmături, copilul a găsit adăpost alături de părinții și frații lui mai mari. Cu toate acestea, teroarea a lovit fără milă, iar Nazar Hritskov a fost răpit de la viață într-o clipă teribilă.

Tragedia nu s-a oprit la pierderea nevinovatului Nazar. Procuratura Generală a Ucrainei a confirmat că, în urma bombardamentului rusesc asupra satului Novodmîtrivka, cinci persoane au suferit consecințe cumplite. Băiatul de 6 ani a fost ucis, iar fratele său de 13 ani a fost grav rănit, luptându-se pentru viața lui. În plus, trei vecini buni, curajoși, care au încercat să ajute, au fost și ei răniți în timp ce căutau supraviețuitori în haosul și dezastrul adus de bombardamentele rusești.

Autoritățile ucrainene au reacționat rapid și hotărât, anunțând deschiderea unei anchete pentru a clarifica circumstanțele acestui atac brutal și pentru a stabili eventuale încălcări ale legilor și principiilor de război. 

„Mamă, respir, mamă. Plecăm mâine, mamă...”

În timp ce familia lui Nazar Hritskov se pregătea să părăsească satul pe 15 septembrie pentru a începe o viață nouă în Nikolaev (Mikolaiv), o noapte de coșmar avea să schimbe iremediabil destinul acestui tânăr băiat în vârstă de doar 6 anișori.

Nazar era cel mai mic dintre cei patru frați ai familiei Hritskov. Cu Bogdan în clasa a II-a, Nikita în vârstă de 13 ani și cel mai mare frate studiind pentru a deveni marinar în Odesa, familia era în pragul unor schimbări importante. Cu toții, inclusiv Misha, mama lui Nazar, erau acasă în acea seară în casa lor din Novodmîtrivka.

Bombardamentul a început să se audă amenințător, iar în acele momente de panică, Nazar a fost cel care a sugerat familiei să se adăpostească în subsol, o decizie neobișnuită pentru ei. Cu toate că trecuseră prin multe bombardamente în trecut, de data aceasta, Nazar a simțit necesitatea unui refugiu mai sigur. Cu ochii plini de teamă, familia sa l-a urmat în subsol.

În mijlocul haosului și a zgomotelor puternice ale bombardamentelor, mama lui Nazar a încercat să-l liniștească pe băiețelul său speriat, rugându-l să respire profund. „Mamă, respir, mamă. Plecăm mâine, mamă...” au fost ultimele sale cuvinte zguduitoare, înainte ca un alt proiectil să lovească, prăbușind colțul subsolului în care se aflau el și fratele său. Nazar a fost scos dintre dărâmături, dar nu a mai avut parte de șansa de a-și continua viața plină de speranță.

Tragedia a lăsat o amprentă profundă asupra familiei Hritskov și a întregii comunități din Novodmîtrivka. Este o amintire tulburătoare a violenței devastatoare care a pus în pericol viețile nevinovate ale copiilor din Ucraina. Potrivit publicației The New Voice of Ukraine, s-au înregistrat cel puțin 503 de copii uciși și 1.122 de copii răniți de la începutul invaziei rusești pe scară largă în această țară îndurerată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: bombardament copil mama razboi ucraina




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel