Povestea unei fetițe care nu mai poate vorbi, după 50 de zile captivă în Gaza: „Nu pot să îmi închipui prin ce a trecut” / VIDEO

Data publicării:
Povestea unei fetițe care nu mai poate vorbi, după 50 de zile captivă în Gaza: „Nu pot să îmi închipui prin ce a trecut” / FOTO: freepik.com @Ruslan Batiuk
Povestea unei fetițe care nu mai poate vorbi, după 50 de zile captivă în Gaza: „Nu pot să îmi închipui prin ce a trecut” / FOTO: freepik.com @Ruslan Batiuk

Emily Hand, în vârstă de 9 ani, cu dublă cetățenie irlandeză și israeliană, a fost luată ostatică în Israel.



În timpul celor 50 de zile de captivitate, copila a trecut prin momente extrem de dificile, pierzând mult în greutate și aproape că și-a pierdut vocea. În aceeași situație a fost și prietena ei, Hila, în vârstă de 13 ani, care a fost răpită simultan și eliberată ulterior, odată cu intrarea în vigoare a armistițiului de încetare a focului. Tatăl EmiIy-ului, Tom Hand, în vârstă de 63 de ani, și-a exprimat hotărârea de a face tot ce este necesar pentru a-i restabili fiicei sale sentimentul de siguranță și bunăstare după această experiență traumatică. Este o veste îmbucurătoare că Emily a fost eliberată și acum este alături de familia sa.

Youtube video image

Micuța este în evaluare la specialiști în traumatologie infantilă într-un spital din apropierea Tel Aviv-ului

Inițial, s-a crezut că Emily a fost ucisă de Hamas, iar tatăl ei a declarat anterior că se bucură că a murit, evitând astfel momentele de groază din timpul captivității.

În prezent, micuța este în evaluare la specialiști în traumatologie infantilă într-un spital din apropierea Tel Aviv-ului și primește tratament cu vitamine pentru a-i stimula sistemul nervos.

Tatăl fetei a dezvăluit că experiența lui Emily a fost cu totul altfel decât se așteptau, fiind nevoită să fugă de armata israeliană, nu să fie ținută în tunelurile de sub Gaza, așa cum s-ar fi anticipat. Ea a fost obligată să păstreze tăcerea pe tot parcursul acestui coșmar, iar de la eliberare, abia putea vorbi în șoaptă.

„Nu pot să îmi închipui prin ce a trecut”

„Ea a fost mereu mutată, având mereu un pas înaintea armatei. Imaginați-vă, o fetiță de opt ani condusă de străini de la o casă distrusă de explozii la alta, în mijlocul unei zone de război”, a mărturisit tatăl micuței.

Tatăl a relatat că atacatorii Hamas urlau „yala, yala, yala” în arabă, semnificând „repede, repede, repede”, îndemnând ostaticii să fugă pentru a-și salva viețile, în timp ce asupra lor plouau obuze și focuri de armă în Israel.

„În timpul detenției, am spus că mă tem că își va petrece a noua aniversare în captivitate, dar realitatea era mult mai cruntă și acum mă bucur că nu știam prin ce trecea atunci”, a adăugat tatăl.

Deși recunoaște că drumul spre vindecare va fi lung, bărbatul este hotărât să-și ajute fiica să depășească traumele prin care a trecut.

„Nu pot să îmi închipui prin ce a trecut. A fost terorizată, dar, ca tată al ei, consider că este datoria mea să o ajut să se simtă mai bine, și o voi face. Va fi un drum lung, dar vom ajunge acolo. Acum știu că voi deveni un tată supraprotector și încă nu pot să o scap din ochi”, a concluzionat bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel