Premieră! Doi părinți, condamnați la ani grei de închisoare pentru o crimă care a fost comisă de fiul lor adolescent: „Au fost extrem de neglijenți”

Data publicării:
Premieră! Doi părinți, condamnați la ani grei de închisoare pentru o crimă care a fost comisă de fiul lor adolescent: „Au fost extrem de neglijenți” / FOTO: captură video YouTube
Premieră! Doi părinți, condamnați la ani grei de închisoare pentru o crimă care a fost comisă de fiul lor adolescent: „Au fost extrem de neglijenți” / FOTO: captură video YouTube

James și Jennifer Crumbley, cunoscuți în întreaga țară drept părinții adolescentului implicat în tragicul atac armat din 2021 la o școală din Oxford, Michigan, au fost găsiți condamnați.



Conform CNN, ambii părinți au fost condamnați la câte 10 până la 15 ani de închisoare pentru omor prin imprudență.

Această sentință marchează finalul unui capitol sumbru care a îndurerat și șocat națiunea.

După mai mult de doi ani de detenție, James și Jennifer Crumbley au aflat pedeapsa lor într-o sală de judecată din comitatul Oakland. 

Înainte ca judecătorul să-și rostească sentința, părinții victimelor și-au exprimat durerea și suferința în fața instanței și a celor inculpați.

Această sentință nu aduce înapoi viețile pierdute și nici nu vindecă rănile adânci ale familiilor afectate, dar poate oferi o formă de dreptate și poate servi drept avertisment pentru prevenirea unor astfel de tragedii în viitor.

„Lipsă de remușcări înfiorătoare”

În cadrul cererilor de condamnare separate, procurorii au solicitat judecătorului să impună o sentință de între 10 și 15 ani de închisoare într-o instituție de detenție de stat pentru fiecare dintre părinți, evidențiind o „lipsă de remușcări înfiorătoare”.

În special, acuzarea a subliniat faptul că James Crumbley a adresat amenințări procurorului Karen McDonald. „Va exista o răzbunare, credeți-mă”, a declarat el în una dintre aceste ocazii, conform documentelor oficiale.

Avocații părinților au solicitat o pedeapsă mai ușoară, de mai puțin de cinci ani de închisoare pentru fiecare.

„Viața mea este inutilă”

Ethan Crumbley, un adolescent de 15 ani la momentul respectiv, a adus de acasă o armă de foc Sig Sauer de 9 mm și a declanșat un atac armat la liceul Oxford pe 30 noiembrie 2021, provocând moartea a patru elevi și rănirea altor șase elevi și a unui profesor.

Părinții săi au fost arestați câteva zile mai târziu și au fost acuzați de omor involuntar pentru implicarea lor în aceste tragedii.

În timpul proceselor lor, procurorii au prezentat mărturii ale supraviețuitorilor împușcăturilor, ale anchetatorilor poliției și ale personalului școlar pentru a demonstra că părinții au fost „extrem de neglijenți” în permiterea fiului lor adolescent să aibă acces la armă și în ignorarea semnelor crescânde de probleme de sănătate mintală.

În special, mărturiile au dezvăluit că James a achiziționat arma de foc pentru fiul său în ziua de Black Friday, cu doar patru zile înainte de tragicul eveniment. A doua zi, Jennifer l-a însoțit pe fiul ei la poligonul de tragere pentru a exersa împușcăturile la țintă.

Ethan a fost chemat în biroul școlii după ce scrisese mesaje îngrijorătoare pe o foaie de matematică, incluzând fraze precum „sânge peste tot” și „viața mea este inutilă”, alături de desene cu o armă și un glonț.

Personalul școlii le-a recomandat părinților să îl scoată imediat din clasă și să îi asigure îngrijire pentru sănătatea mintală, însă aceștia au refuzat, invocând motive legate de serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel