Primele didactice și profesionale pentru 2.000 de profesori și angajați din Învățământ, întârziate de 6 luni. Când vor fi alimentate cardurile

Data publicării:
Primele didactice și profesionale pentru 2.000 de profesori și angajați din Învățământ, întârziate de 6 luni. Când vor fi alimentate cardurile / FOTO: freepik.com@stockking
Primele didactice și profesionale pentru 2.000 de profesori și angajați din Învățământ, întârziate de 6 luni. Când vor fi alimentate cardurile / FOTO: freepik.com@stockking

În urmă cu două săptămâni, încă erau profesori care n-au primit cardurile pe care ar fi trebuit să fie încărcată prima didactică de 1.500 de lei, după cum informa Sindicatul Învățământ Preuniversitar Hunedoara.



Peste 2.000 de profesori și alți angajați din Învățământ care ar fi trebuit să primească cardurile de primă de carieră didactică sau profesională încă din luna octombrie nu au primit încă banii, dar ar urma să îi primească "în zilele următoare", conform unor informații sindicale.

Reprezentanții organizațiilor profesorilor susțin că disfuncționalitățile au apărut din cauza „modului în care s-a desfășurat punerea în aplicare a prevederilor acestei ordonanțe (n. red. OUG 58/2023), într-un timp foarte scurt”.

„S-au depistat multe cazuri în care sumele virate nu au fost cele prevăzute de ordonanță, urmând a se remedia și această problemă”, mai scrie în aceeași informare comună, care poate fi consultată mai jos în articol.

„Modul în care s-a desfășurat punerea în aplicare a prevederilor acestei ordonanțe, într-un timp foarte scurt, a condus la apariția unor disfuncționalități. Până în momentul de față au fost operate peste 20.000 de corecturi (persoane omise sau încadrate greșit, nume și CNP uri greșite etc.). Peste 2.000 de persoane au primit cardurile și nu au fost alimentate, asta din cauza faptului că nu a fost respectat fluxul și nu au fost asumate datele comunicate. Această problemă se va remedia în zilele următoare”, transmit FSE „Spiru Haret” și FSLI, potrivit Edupedu.ro.

Precizările vin în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, încă erau profesori care n-au primit cardurile pe care ar fi trebuit să fie încărcată prima didactică de 1.500 de lei, după cum informa Sindicatul Învățământ Preuniversitar Hunedoara.

Săptămâna trecută, inspectoratele școlare județene / al Municipiului București au primit o adresă de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), ”prin care a fost solicitată reanalizarea bazei de date cu privire la personalul aflat în activitate în anul școlar 2022/2023, termenul limită de transmitere a acestor date fiind 26.03.2024. Până la această dată (n. red. 27 martie, data informării sindicatelor), doar 11 inspectorate școlare au răspuns adresei (n. red. a MIPE)”.

Ordonanța de urgență nr. 58 din 12 iunie 2023 este cea care stabilește că profesorii care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023 vor primi în luna octombrie primele de carieră didactică de 1.500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel