Recomandări de filme educative: Copii pot învăța cum să depășească anumite obstacole în viață cu ajutorul filmelor

Data publicării:
Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels
Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels

Potrivit unor psihiatri, cinematografia este un instrument foarte valoros pentru a ajuta copiii să facă față adversității. Vizionarea anumitor filme ar putea dezvolta o nouă conștientizare la copii.



În ultimii ani am auzit conceptul de reziliență repetat de milioane de ori, chiar și în mod inadecvat. În psihologie, așa este definită capacitatea unui subiect de a face față unui eveniment traumatic. Prin urmare, este o abilitate fundamentală pentru o existență matură și pașnică. Chiar și copiii, însă, sunt chemați să facă față și să depășească dificultățile vieții. Cum pot ei antrena această abilitate? Chiar poți învăța din filme? Haideți să descoperim mai multe despre acest subiect.

Învață să înfrunți și să depășești dificultățile vieții datorită filmelor  

Cinematograful are o putere cathartică. Ne pune în fața unor situații cu un conținut emoțional puternic sau paradoxal și în același timp stimulează sentimente extreme, obligându-ne să le confruntăm psihologic...

Chiar dacă nu trebuie să suferim direct consecințele pe plan fizic și practic, dramele de film își lasă amprenta asupra noastră și ne învață ceva. Acest lucru, potrivit unor educatori și psihiatri, ar putea ajuta la dezvoltarea rezilienței la copii.

Pe scurt, anumite filme le-ar putea fi utile copiilor pentru a-și dezvolta capacitatea de a face față primelor obstacole ale existenței. De exemplu, nesiguranțe, timiditate, agresiune, divorț...

2. Fotografie... (pexels-helena-lopes-11589677_74584400.jpg)

Foto: Helena Lopes/ Pexels

Cinematograful poate fi un instrument excelent pentru a ajuta la dezvoltarea copilului și pentru a îmbunătăți stima de sine a copiilor.

Sunt copii care demonstrează imediat un mare caracter și capacitatea de a face față problemelor și capcanelor. Alții care sunt mai expuși la traume și stres. Dar pot unele filme să-i ajute cu adevărat să crească emoțional și în capacitatea lor de a rezista adversității? Dacă interpretăm filmele nu doar ca divertisment, ci și ca resurse educaționale și de formare valide, putem găsi o mulțime de material util.

Filmul Wonder

Un film din 2017, regizat de Stephen Chbosky. Filmul este despre August, un băiat cu o deformare a feței, victimă a bullying-ului și hărțuirii constante de către colegii săi de școală. Micul August luptă împotriva propriilor frici și a răutății altora. Își găsește puterea de a rezista în dragostea familiei sale și în câțiva prieteni sinceri. Un astfel de film va fi util copiilor să înțeleagă că trebuie să luptăm mereu împotriva adversității și că este important să trecem dincolo de aparențe.

Forrest Gump, Billy Elliot și câteva desene animate

Foarte celebrul film Forrest Gump povestește viața unui copil care suferă de probleme grave de postură și de dezvoltare cognitivă puțin sub medie. Intriga îl urmărește pe tânărul și curajosul Forrest în diferite etape ale vieții sale. Ca într-un basm, protagonistul luptă pentru a fi acceptat, pentru a apăra femeia pe care o iubește, pentru valorile în care crede și pentru autodeterminare. Ne aflăm în fața unei drame care este și o comedie și o lungă metaforă asupra sensului vieții.

Copiii pot învăța să înfrunte problemele vieții cu mai multă voință și determinare datorită unui film precum Billy Elliot. Un film care vorbește despre visul unui băiat englez îndrăgostit de dans care trebuie să lupte împotriva prejudecăților (ale sale și ale celor din jur) pentru a deveni realitate. Pe scurt, sunt multe de învățat în acest film...

În filmul de animație Finding Nemo, autorii Andrew Stanton și Lee Unkrich au încercat să dramatizeze multe teme delicate dedicate copilăriei. Micul Nemo este un mic pește curajos. Orfan de mamă, el s-a născut cu o înotătoare atrofică și a fost oarecum sufocat de un tată prea temător. Îndepărtându-se de părintele său, peștișorul se pierde în larg... se luptă să se maturizeze, să se accepte și să demonstreze părintelui său că este special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Joaca si DIY





DC Media Group Audience
pixel