Șapte copii de la centrul DGASPC din Mehedinți, ademeniți cu bani, dulciuri și scoși cu bilet de voie, abuzați de cei care ar fi trebuit să îi protejeze și să îi educe

Data publicării:
Șapte copii de la centrul DGASPC din Mehedinți, ademeniți cu bani, dulciuri şi scoși cu bilet de voie, abuzați de cei care ar fi trebuit să îi protejeze și să îi educe / FOTO: freepik.com @shark-lena
Șapte copii de la centrul DGASPC din Mehedinți, ademeniți cu bani, dulciuri şi scoși cu bilet de voie, abuzați de cei care ar fi trebuit să îi protejeze și să îi educe / FOTO: freepik.com @shark-lena

Un nou caz revoltător în România.



Doi bărbați din Mehedinți sunt acuzați de abuzarea a șapte copii dintr-un centru DGASPC, care frecventau o școală specială. Potrivit anchetatorilor, citați de Observator, victimele erau ademenite cu bani și dulciuri și scoase din centru sub pretextul unor bilete de voie. Ulterior, copiii erau duși în apartamentele celor doi bărbați, unde erau supuși abuzurilor.

Cazul a ieșit la iveală când unul dintre copii a fost dat în plasament și a dezvăluit ororile prin care a trecut. În urma acestor mărturisiri, cei doi bărbați au fost arestați preventiv.

Abuzatorii aveau acces direct la victime

Timp de trei ani, doi bărbați de 53 și 56 de ani, care ar fi trebuit să protejeze și să educe copiii, au profitat de inocența a șapte minori.

Cinci dintre victime erau internate într-un centru DGASPC, iar ceilalți doi frecventau o Școală pentru Copii cu Nevoi Speciale din Drobeta-Turnu Severin.

Abuzatorii, întâlniți zilnic de copii, aveau acces direct la victime: unul era paznic al centrului DGASPC din 1991, iar celălalt, instructor pentru educație la școala specială.

Bărbații profitau de zilele în care copiii aveau permisiunea de a ieși din centru pentru a-i ademeni cu bani și dulciuri, abuzându-i ulterior. 

Ademeneau copiii cu bani și dulciuri, ducându-i apoi într-un apartament din oraș

Bărbații ademeneau copiii cu bani și dulciuri, ducându-i apoi într-un apartament din oraș, unde aveau loc abuzurile. Comportamentul angajaților și al copiilor nu a ridicat suspiciuni, în ciuda evaluărilor psihologice regulate, care arătau rezultate favorabile de fiecare dată.

Monica Moț, director adjunct DGASPC, a explicat că biletele de voie erau semnate de șeful de centru și permiteau copiilor să petreacă un anumit număr de ore în oraș fără supraveghere. „Pe perioada cât se aflau pe bilet de voie, copiii nu erau sub supraveghere, deoarece, în general, au peste 14 ani și pot merge neînsoțiți în oraș”, a precizat Moț, conform sursei citate.

„Când le-am spus să-mi dea copilul acasă, au zis că nu se dau copiii acasă, în familie”

În urmă cu o lună, povestea unui adolescent de 15 ani a scos la lumină abuzurile comise la centrul DGASPC. După ce a fost dat în plasament, tânărul a povestit despre ororile prin care a trecut. Polițiștii au audiat ulterior și alți copii, care au confirmat tratamentele abuzive. 

Mama unui copil a declarat: „Când le-am spus să-mi dea copilul acasă, au zis că nu se dau copiii acasă, în familie. Îi țin să își bată joc, ăștia își bat joc”.

Cei doi bărbați acuzați sunt acum în arest preventiv, iar contractele lor de muncă au fost desfăcute. Ancheta continuă, deoarece există suspiciuni că numărul victimelor ar putea fi mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel