Semnificația numelui Anastasia

Data publicării:
Semnificația numelui Anastasia / FOTO: freepik.com@zaffirogiulia11
Semnificația numelui Anastasia / FOTO: freepik.com@zaffirogiulia11

În zilele noastre, Anastasia este unul dintre cele mai populare nume ales de părinți pentru fetițele lor.



Anastasia este un nume de fată de origine greacă și rusă, care înseamnă „înviere”. Numele derivă din numele masculin grecesc Anastasius, care împărtășește aceeași etimologie. În istorie, Anastasia a fost fiica lui Nicolae al II-lea al Rusiei, ultimul conducător rus care a fost răsturnat în revoluția din 1917.

Cu o definiție strâns legată de credință, Anastasia ar putea fi o alegere ideală pentru bebelușul care s-a născut în preajma Crăciunului sau a Paștelui. Lăsând deoparte religia, Anastasia este recunoscută la nivel global ca o figură istorică, cunoscută drept fiica pierdută a ultimului țar al Rusiei. Povestea Anastasiei a fost spusă de nenumărate ori în literatură și film, inclusiv în îndrăgita producție animată. 

Numele este atât de frumos, încât mulți evită să îl prescurteze ori să îi găsească apelative, însă există și persoane care preferă varianta prescurtată de Ana, Ani, Tia sau Sia. Dar și varianta englezească de Nasty.

Sursa foto: freepik.com@Asif Munir011

Fetițele pe nume Anastasia sunt un exemplu de tandrețe, feminitate, farmec și au o anumită inocență copilărească. Fetele cu acest nume sunt romantice și visătoare, ceea ce nu le împiedică să dea dovadă de diplomație, viclenie, asertivitate și perseverență la momentul potrivit. Fetițele pe nume Anastasia se disting prin vitalitatea lor, care poate fi invidiată.

Trăsături de caracter: Intuiție, Seriozitate, Slăbiciune, Idealiste

Anastasia născută primăvară – se distinge prin romantism imens, dragoste, emotivitate și înclinație pentru lacrimi. „Primăvara” Anastasia a ales adesea profesia de actrițe, artiști, prezentatoare radio, fotomodele, adică domeniul de activitate în care emoționalitatea și vioicitatea sunt cel mai mult valorizate.

Fetițele cu acest nume născute vara – sunt persoane prietenoase și foarte sociabile. Ele își fac cu ușurință prieteni în orice companie, și este întotdeauna receptivă la solicitările celorlalți.

Anastasia născută toamna – este mai secretoasă și preferă să poarte totul în sine. Sunt adesea atrase de știință și analiză. Poate deveni profesor, om de știință, avocat.

Anastasia născută iarna– Este destul de reținută în exprimarea emoțiilor, se distinge printr-o minte ascuțită. Fetițele născute iarna sunt mai economice, cheltuind bani doar pe lucrurile necesare și, uneori, pot părea chiar un pic zgârcite.

Trăsături pozitive ale numelui Anastasia

Sursa foto: freepik.com@zaffirogiulia11

Aceasta este o fată frumoasă, inteligentă, blândă, visătoare. Are o intuiție bine dezvoltată. În adâncul sufletului ei este religioasă. Numele Anastasia atrage oamenii la ea, ea este preferata tatălui ei. Fata pe nume Anastasia este o elevă bună, cunoștințele ei fiind, dacă nu geniale, atunci profunde.

Alte nume de fete înrudite cu Anastasia sunt

Anastacia

Anastasie

Anastasiya

Natașa

Natasha

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel