Test pentru a descoperi personalitatea copilului. Teoria culorilor, creată de un psihiatru de renume, oferă indicii despre modul în care simte micuțul

Data publicării:
Test pentru a descoperi personalitatea copilului. Teoria culorilor, creată de un psihiatru de renume, oferă indicii despre modul în care simte micuțul. FOTO: freepik.com @Elgeeko
Test pentru a descoperi personalitatea copilului. Teoria culorilor, creată de un psihiatru de renume, oferă indicii despre modul în care simte micuțul. FOTO: freepik.com @Elgeeko

Când ești părinte și privești cu drag copilul tău jucându-se în parc, adesea te gândești la toate posibilitățile care i se deschid în viață. Poate ai observat că micuțul tău are trăsături care îl fac să iasă în evidență, fie ca un lider în devenire, fie ca un maestru al relațiilor sociale. Dar știai că aceste calități pot fi legate de o anumită „culoare” a personalității?Astăzi, vrem să vă prezentăm un test de personalitate bazat pe culori, care vă poate ajuta să înțelegeți mai bine copilul și cum să-l susțineți în dezvoltarea sa. Poate fi o modalitate amuzantă și informativă de a explora aspecte ale personalității lui. Așa că, haideți să începem să descoperim mai multe despre copil și ce „culoare” îl reprezintă!

Citește și Opt mituri despre disciplina pozitivă: „Este important să ne educăm și să înțelegem cu adevărat ce presupune”

Test de culoare pentru a descoperi personalitatea copilului tău

Îți prezentăm un instrument fascinant pentru a te ajuta să înțelegi mai bine personalitatea copilului tău. Descoperind caracteristicile dominante ale micuțului tău, vei fi mai pregătit să anticipezi comportamentul lui, să îmbunătățești comunicarea dintre voi, să identifici nevoile sale și să încurajezi schimbarea comportamentelor, chiar să-l sprijini în gestionarea emoțiilor!

Acest test se bazează pe Teoria Culorilor creată de Carl Jung, medic și psihiatru de renume, care a identificat patru culori-cheie pentru a ilustra tipuri diferite de personalitate. Fiecare copil este unic, dar împărtășim anumite trăsături comune.

2. -imagine fara descriere- (test-pentru-a-descoperi-personalitatea-copilului--teoria-culorilor--creata-de-un-psihiatru-de-renume--ofera-indicii-despre-modul-in-care-simte-micutul-2_81778500.jpg)

SURSA FOTO: captură creativewellnessjourney.co.uk

Mai sus, găsești un tabel cu caracteristicile asociate fiecărei culori. Tot ce trebuie să faci este să le citești. Culoarea care predomină în descrierea copilului tău va oferi indicii prețioase despre modul în care gândește și simte. 

Copiii „albaștri”: Analitici și plini de reflexie

Copiii albaștri se remarcă printr-o abordare extrem de analitică a vieții. Pentru ei, deciziile nu sunt luate la întâmplare, ci sunt fructul unei analize atente a tuturor factorilor. Adoră să aibă controlul asupra situației și să planifice totul cu mare grijă. Această caracteristică îi pregătește într-un mod excepțional pentru reușita în studii și sarcini care necesită atenție la detalii.

Cu toate acestea, copiii albaștri pot avea și câteva provocări. Uneori, pot fi foarte neîncrezători în ceilalți și pot prefera să petreacă timpul în singurătate. Dacă îi surprinzi jucându-se singuri, este o parte a personalității lor. Cu toate acestea, ceea ce poți face ca părinte este să lucrezi la dezvoltarea încrederii în ei și în abilitatea de a construi relații sănătoase cu cei din jur. Încurajează-i să se deschidă către noi experiențe și să descopere frumusețea relațiilor interpersonale.

Copiii „verzi”: Empatici și rezervați

Viața de zi cu zi cu copiii verzi este cu adevărat ușoară, datorită empatiei lor remarcabile și capacității lor de a se pune în locul celorlalți. Dacă treci printr-o perioadă copleșitoare sau ești stresat, copilul tău verde va fi mereu acolo pentru a-ți oferi o mână de ajutor și a-ți îmbunătăți starea de bine. Este ca un cer senin în zilele noroase!

Cu toate acestea, există și o latură mai puțin strălucitoare. Copiii verzi pot fi extrem de rezervați și tăcuți atunci când vine vorba despre propriile lor sentimente și emoții. Ei găsesc dificil să vorbească deschis despre ceea ce simt, ceea ce poate însemna că nu vei afla niciodată cu adevărat ce se întâmplă în lumea lor interioară. Pentru a dezvălui aceste aspecte, s-ar putea să trebuiască să aplici tehnici precum „jocul trandafirului și spinilor” pentru a descoperi, de exemplu, cum se descurcă la școală.

Vezi și 5 lucruri pe care părinții celor mai fericiți copii din lume nu le fac NICIODATĂ

Copiii „galbeni”: Creativi și fericiți 

Copiii galbeni sunt sursa pură de creativitate, imaginație și fericire. Sunt extrem de extrovertiți și radiază pozitivitate în fiecare zi. Zâmbetul le va înfrumuseța mereu chipurile, iar ei vor vedea mereu paharul ca fiind pe jumătate plin, niciodată pe jumătate gol. Planificarea activităților de familie cu un astfel de copil este o adevărată plăcere, deoarece vor accepta cu entuziasm, fără a se plânge sau a-și exprima vreo nemulțumire.

Cu toate acestea, există și o notă de imprevizibilitate în personalitatea lor. Le poate fi dificil să-și stăpânească emoțiile, iar în calitate de părinte, vei lucra alături de ei pentru a învăța regulile și rutinele necesare pentru a se integra în societate. Deși pot fi capricioși, frumusețea lor interioară este un dar neprețuit.

Copiii „roșii”: Curajoși și hotărâți

Ajungem la ultima categorie, cea a copiilor „roșii”. Când vine vorba de temeri, majoritatea părinților trec printr-o fază cu copiii lor, unde frica de clovni, de a fi singuri sau de întuneric își face apariția. Cu copiii roșii, acestea sunt temeri care pot fi reduse la minim. Acești tineri sunt extraordinar de curajoși, hotărâți și nu-și ascund capul în nisip în fața niciunei provocări.

Totuși, energia lor vibrantă poate aduce cu sine unele provocări în relațiile cu colegii de clasă. Aceștia pot fi puțin autoritari și își doresc să fie lideri în orice proiect. Unii îi pot percepe ca fiind „știi-totul”. Cu toate acestea, această pasiune și hotărâre pot fi canale pentru realizări remarcabile în viitor.

Testul de culoare: Descoperă profunzimile personalității

Acest test de culoare nu dezvăluie doar aspectele pozitive și negative ale personalității copilului tău, ci este o modalitate fascinantă de a explora complexitatea fiecărui membru al familiei. Poate fi aplicat cu succes partenerului tău, surorii tale, părinților tăi și, bineînțeles, chiar și ție. Nu există nimic mai valoros decât să te cunoști pe tine și pe cei din jur cu toate punctele lor tari și mai puțin tari, pentru a evolua și a deveni mai buni.

Așadar, de ce să nu începem această călătorie a autodescoperirii? Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment

DC Media Group Audience
pixel