Trei elevi români câștigă cel mai important concurs de știință din lume

Data publicării:
Trei elevi români câștigă cel mai important concurs de știință din lume / FOTO:Facebook@Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti,
Trei elevi români câștigă cel mai important concurs de știință din lume / FOTO:Facebook@Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti,

Performanță obținută de trei elevi din RomâniaTrei elevi din România au fost distinși la International Science and Engineering Fair (ISEF), competiția globală de vârf pentru tineri sub 21 de ani în domeniul științei și ingineriei, desfășurată în Los Angeles, SUA.

Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu, elevi la Liceul Internațional de Informatică București, au câștigat la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics. Proiectul lor, denumit Hawk Wing, este o aripă de avion inovatoare ce promite să îmbunătățească manevrabilitatea aeronavelor, să reducă consumul de carburant cu până la 5% și să ofere proprietăți de invizibilitate.

Proiectul lor a fost evaluat timp de trei zile de către nouă comisii formate din reprezentanți ai unor prestigioase universități americane, companii de tehnologie de vârf și chiar US Army. Competiția Regeneron ISEF este recunoscută unanim în mediile academice americane și britanice ca fiind cea mai prestigioasă în domeniul STEM la nivel global, depășind cu mult olimpiadele internaționale de științe. Aceasta este prima dată când România a urcat pe podium, potrivit Observatornews.ro.

În fiecare an, mii de participanți din zeci de țări concurează pentru a obține premii care adesea le asigură accesul la universități din SUA și Marea Britanie. La ediția din 2024 au concurat peste 1800 de elevi din 76 de țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel