Trucul cu paharul pentru a afla dacă i-au apărut primii dinți bebelușului

Data publicării:
Foto: Freepik @freepic.diller
Foto: Freepik @freepic.diller

O mamă a împărtășit trucul cu sticlă, cu care a descoperit că plânsul bebelușului, febra ușoară și iritabilitatea se datorau erupției iminene a primului său dinte.

 



 O mamă de pe Instagram numită @Nadula Glueless Wigs a împărtășit, printr-un videoclip, trucul pe care l-a folosit pentru a înțelege dacă copilului ei au început să-i crească dinții sau nu. Pentru a-l implementa, nu ai nevoie de nimic mai mult decât de un pahar de sticlă transparentă și puțină colaborare din partea bebelușului. 

Trucul cu paharul de sticlă

Primul dinte apare în general în jurul vârstei de 6 luni. Înțelegerea faptului că îi apar primii dinți bebelușului tău este destul de simplă, acesta poate avea o oarecare febră și poate fi deosebit de iritabil.

Dar o mamă americană, nehotărâtă cu privire la motivul plânsului neîncetat al bebelușului ei, a decis să se asigure că motivul iritabilității sunt dinții lui, cu metoda paharului. Punerea în acțiune este foarte simplă: tot ceea de ce aveți nevoie este un pahar de sticlă, transparentă. Coborâți ușor buza inferioară sau superioară a bebelușului, după care rotiți ușor paharul peste gingiile bebelușului.

Odată ce metoda a fost implementată, exact ca în video, ar trebui să apară vizibili dinții bebelușului, ascunși sub gingii.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadula Glueless Wigs (@nadulahair)

Cum să ameliorați durerea de dentiție a bebelușului

Inelele de dentiție, mai ales cele care pot fi răcite, sunt printre cele mai populare soluții. Când sunt răcite, aceste jucării oferă o senzație calmantă, care ajută la reducerea inflamației și disconfortului în gingii. Asigurați-vă că acestea sunt fabricate din materiale sigure și fără BPA. De asemenea, nu congelați inelele, deoarece textura prea dură poate răni gingiile delicate ale bebelușului.

O alternativă la inelele de dentiție răcite este utilizarea unei comprese reci. Folosiți o cârpă moale, curată și răcită, pe care bebelușul să o poată mușca. Aceasta va oferi un efect calmant și poate reduce inflamația.

Masajul ușor al gingiilor cu degetul (bine spălat) sau folosind un tifon moale poate calma disconfortul bebelușului. Mișcările circulare delicate aplicate direct pe gingiile inflamate pot ajuta la ameliorarea durerii și reducerea senzației de presiune.

Dacă bebelușul este în procesul de diversificare alimentară, oferiți-i fructe sau legume răcite, cum ar fi morcovi sau felii de măr (sub strictă supraveghere). Textura rece ajută la alinarea durerii, iar legumele și fructele tari oferă și o oportunitate pentru a-și masa gingiile.

Există produse și geluri dentare special create pentru ameliorarea durerii dentare la bebeluși, însă acestea trebuie folosite cu grijă și doar la recomandarea medicului pediatru. În special produsele cu anestezic sunt de evitat, deoarece substanțele pot avea efecte adverse la copiii mici.

Uneori, distragerea atenției poate funcționa la fel de bine ca orice alt remediu. Oferiți-i bebelușului jucării preferate, plimbați-l afară sau citiți-i o poveste. Activitățile liniștitoare îl pot ajuta să se relaxeze și să uite, chiar și temporar, de disconfortul din gingii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





pixel