Un nou tip de bursă pentru elevi

Data publicării:
Un nou tip de bursă pentru elevi / FOTO: freepik.com@jcomp
Un nou tip de bursă pentru elevi / FOTO: freepik.com@jcomp

Elevii care vor să beneficieze de acest nou tip de bursă trebuie să îndeplinească mai multe condiții.



Ministerul Educației introduce un nou tip de bursă pentru elevi. Scopul noii măsuri este de a motiva școlarii care au rezultate medii să progreseze.

În anul școlar 2024-2025, elevii vor avea un nou tip de bursă, respectiv cea de reziliență.

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că noul sprijin acordat are ca scop motivarea elevilor care au rezultate medii să progreseze. 

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească elevii pentru a beneficia de bursă de reziliență

Potrivit metodologiei, cuantumul bursei de rezilienţă va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obţinut cel puţin media anuală 7 şi se află în primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor.

Concret, elevii care, deși nu ating standardele exigenței academice pentru bursele de merit, demonstrează efort și abilitate în a depăși obstacolele și în a-și îmbunătăți performanțele școlare, având medii de peste 7, pot beneficia de bursa de reziliență.

Cu toate acestea, există și alte criterii esențiale în procesul de acordare a burselor. Potrivit metodologiei, elevii care acumulează zece absențe vor fi excluși din lista de eligibilitate pentru toate categoriile de burse: de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice, scrie Antena3 CNN.

În România, sunt aproximativ 3.000.000 de elevi.

Reprezentanții ministerului estimează că cel puțin 164.000 de elevi se încadrează în criteriile de eligibilitate privind acordarea burselor de reziliență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel