Vineri, zi importantă pentru liceeni: Ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a și ultima zi de înscriere la Bacalaureat. Ligia Deca, precizări importante

Data publicării:
Vineri, zi importantă pentru liceeni: Ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a și ultima zi de înscriere la Bacalaureat. Ligia Deca, precizări importante / FOTO: freepik.com @syda_productions
Vineri, zi importantă pentru liceeni: Ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a și ultima zi de înscriere la Bacalaureat. Ligia Deca, precizări importante / FOTO: freepik.com @syda_productions

Mâine este o zi importantă pentru liceeni: este ultima șansă de înscriere la examenul de Bacalaureat. Tot mâine, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor participa la ultimele lor cursuri.



„Mâine este ultima zi de înscriere la bacalaureat. Tot mâine este ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a.  

Examenul de bacalaureat începe cu probele de competențe.  În imaginile de mai jos regăsiți calendarul pentru aceste probe, precum și pentru probele scrise ale primei sesiuni. 

Câteva informații utile pentru candidații care susțin probele de competențe:

- Candidații sunt repartizați în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă.

- La proba de evaluare a competenţelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba.

- Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

Pumnii strânși tuturor!”, a scris Ligia Deca pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel